23948sdkhjf

Stor canadisk ordre til Dantherm

Dantherm Power A/S skal over det næste år levere brint- og brændselscellebaserede strømforsyningsenheder til det canadiske energiselskab BC Hydro gennem datterselskabet Powertech Labs. Inc.
Ordren er kommet i hus efter åbent udbud på kommercielle vilkår i konkurrence med andre virksomheder. Der er således tale om endnu et gennembrud for virksomheden i Skive, som målrettet arbejder på at gøre brint- og brændselscelleteknologien konkurrencedygtig.

Dantherm Power har allerede vist sig konkurrencedygtige med brændselscellebaserede løsninger indenfor nødstrømsforsyning til tele- og it-netværk. I Canada er det i princippet de samme enheder, som skal benyttes til at øge udnyttelsen af et lokalt vandkraftværk i Bella Coola, som ligger i et øde, fjerntliggende område i det vestlige Canada.

- Det store canadiske energiselskab BC Hydro har et forsøg i gang i Bella Coola, hvor man omdanner elektricitet til brint i perioder, hvor der er overskud i elproduktionen. Vores enheder er i stand til at bruge den oplagrede brint til at sikre elforsyningen i perioder, hvor vandkraftværket ikke kan levere strøm nok, fortæller administrerende direktør Per Albæk, Dantherm Power A/S.

Dantherm Power skal levere en samlet 100 kW løsning i en standard 20 fods container. Den innovative løsning anvender brændselscellestakke fra Ballard til at sikre pålidelig strømforsyning til området.

Med løsningen kan man øge udnyttelsen af det lokale vandkraftværk og reducere anvendelsen af lokale dieselgeneratorer. I dag anvender man typisk dieseldrevne generatorer til at supplere strømforsyningen i øde, fjerntliggende områder rundt omkring i verden. Med det stigende fokus på klimaforandringer og ikke mindst på de stigende priser på diesel, undersøger man i mange af disse områder muligheden for at skifte til vedvarende energikilder. Brint og brændselscelleteknologien kan betegnes som en stabil vedvarende energikilde, som er til stede, når man skal bruge den. Derfor er teknologien et naturligt valg, som oven i købet er CO2 neutral.

- Vi er utroligt glade for denne ordre, fordi den peger frem mod et potentielt meget stort marked, siger Per Albæk. Han fremhæver desuden, at BC Hydro undersøger muligheden for at anvende brændselscellebaserede løsninger til andre formål, hvor de vil erstatte de eksisterende nødstrømsdieselgeneratorer.

Kilde: Dantherm

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08