23948sdkhjf

Billige projekter koster hos Bila

Ansættelser og to store projekter presser indtjeningen, mens ordrebogen er historisk stor.
Der er travlt som aldrig før hos automationshuset Bila. Medarbejderstaben voksede over 20 procent i sidste regnskabsår. Samtidig er ordrebogen rekordhøj.

- I ti år i træk har vi ikke sagt nej til en forespørgsel, men selvom vi stadig har kapacitet, er vi begyndt at holde hus med kapaciteten til vores gode kunder, og de projekter, som vi er gode til, sagde Jan Bisgaard Sørensen til Metal Supply i efteråret.

Indtjeningen fik dog ridser i lakken i sidste regnskabsår, fordi to store projekter blev solgt for billigt. Blandt andet derfor falder resultatet før skat med 2,7 mio. kr. Begge projekter er dog afsluttet ved regnskabets udgang.

I det hele taget skal projektforretningen fylde en mindre del af virksomheden i fremtiden, hvor salget af ”nøgne” robotter skal vokse med det danske agentur på Universal Robot, som Bila overtog ved årsskiftet.

- Vi har før været slemme til at skyde med haglbøssen, og det er alt for farligt og alt for svært at tjene penge med vilde projekter rundt om i verden, fortalte Jan Bisgaard Sørensen, administrerende direktør hos Bila, tidligere på måneden til Metal Supply.

Læs hele historien om Bilas nye strategi her

Fra 117 til 145 medarbejdere
Årsregnskabet viser en kraftig stigning i medarbejderstaben. 28 nye medarbejdere er kommet ind hos virksomheden med hovedsæde i Nykøbing Mors og afdelinger i Hinnerup og Svendborg.

Væksten skal ses i lyset af, at automationshuset har mere at lave end nogensinde før. Og væksten er ikke slut endnu.

- Vi jagter medarbejdere i stor stil. Vi forventer, at vores ekstra plads giver udgangspunkt for at ansætte endnu flere medarbejdere, siger Jan Bisgaard Sørensen, som også åbner op for nye satsninger:

- Vi har altid haft den holdning, at vi skulle tjene penge, før vi kunne bruge penge. Det har været et af vores ekstreme mantraer. Og derfor udvider vi også i den takt, som vi får behovet. Vi pusler lidt med tanken om, hvad det næste skal være, og jeg har da en forventning om – det kan både gå langsomt eller stærkt – at få kvadratmeterne fyldt.

Investerer i mere plads
Om en måneds tid rykker en del af automationshusets aktiviteter ind i 5.000 nye kvadratmeter i den tidligere Bodilsen-fabrik i Nykøbing Mors. Her er en del af den 11.000 kvadratmeter store fabrik blevet kraftigt moderniseret.

Kvadratmeterne skal løse et pladsproblem og samle serviceafdelingen, der lige nu er spredt for alle vinde i lokalerne på Industrivej. Løsningen på pladsudfordringerne betyder også, at der er albuerum til nye ansigter i organisationen.

- Dygtige medarbejdere er en begrænsning for vores vækst. Det er ikke noget med tiden eller timingen – det er altid et stort og evigt tilbagevendende problem, men vi er heldige med, at vi arbejder med robotter, for det er en passion, fortæller direktøren.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094