23948sdkhjf

Hosta trækker flange-produktion til Hjallerup

Fiberlaserskærer genopliver nordjysk industrisamarbejde.
Underleverandøren Hosta genopliver et tidligere samarbejde med JKF Industri. Producenten af procesventilationsanlæg købte for år tilbage stanseværktøjer af Hosta Industries – nu har Hadsund-virksomheden lagt sin flange-produktion ud til underleverandøren.

- Vi fik lavet en case på det. Og på basis af casen har vi startet et samarbejde op, hvor vi skal producere alle JKF's flanger. Produktionen har en værdi på 3 mio. kr., fortæller Jef Bremerstent, salgschef hos Hosta Industries.

JKF Industri har haft produktionen inhouse i mange år.

Samarbejde med perspektiver
Årsagen til, at flangeproduktion bliver outsourcet, er ifølge Jef Bremerstent, at Hosta fornylig har investeret i en ny fiberlaserskærer fra Bystronic. Investeringen er på cirka seks millioner kroner.

- Maskinen er hurtig i forhold til den teknologi, der findes på markedet. Og det er den, som har gjort, at vi har fået opgaven, fortæller salgschefen, der vurderer, at der er et stort potentiale i samarbejdet.

- JKF er inde i en proces, hvor de kigger på arbejdsgangene, og det er her, vi kommer ind som sparringspartner i forhold til proces og teknologi.

Mere kapacitet trods en maskine mindre
Købet af laserskæreren skete, inden samarbejdsaftalen blev underskrevet. Dengang blev fire traditionelle maskiner til tre.

- Man kan se teknologiudviklingen, fordi vi har mere kapacitet i dag med tre skærere, end vi før havde med fire, fortæller salgschefen.

Hosta Industries fortsætter indtil videre med det samme mandskab, men fiberlaserskæreren vil på sigt betyde, at der vil ske ansættelser indenfor en overskuelig fremtid.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094