23948sdkhjf

AluCluster bag grænseoverskridende internetportal

Samarbejdet på kryds og tværs af den dansk-tyske landegrænse skal styrkes. Det er mantraet i mange regionale projekter, og hver gang et nyt er sat i søen, er det første man går i gang med at udvikle en hjemmeside. Fremover er det helt overflødigt. Al information kan nu samles på www.grenznet.com., der er verdens første grænseoverskridende Internetportal.
Portalen er udviklet af Wirtschaftsförderungsgeschellschaft i Husum og teknologi- og videncentret AluCluster i Løgumkloster. Udviklingen er finansieret af EU Kommissionen.

Grenznet.com er en videns- og kommunikationsplatform for virksomheder, kompetencecentre og erhvervsfremmeorganisationer, som enten har eller er i færd med at etablere grænseoverskridende samarbejder.

Portalen indeholder i dag informationer om erhvervslivet, klyngeaktiviteter, politik, kultur, grænsependling og gode råd om etablering og drift af virksomheder.

- Med grænseportalen har danskere og tyskere fået et værktøj, som kan styrke den grænseoverskridende kommunikation. Virksomheder kan i databasen både søge samarbejdspartnere og præsentere deres ydelser og på den måde få nye kunder. Mulighederne er mange. Grenznet.com indeholder potentialet til at blive den portal, hvor du automatisk både lægger og søger information om aktuel udviklingen i Sønderjylland og Slesvig-Holstein, siger AluClusters projektleder Egon Sveistrup.

Opbygningen af portalen er sket med midler fra EU Kommissionens Interreg IIIa pulje. Nu er portalen klar og skal stå på egne ben. Indtil videre drives portalen af Wirtschaftsförderungsgeschelschaft i Husum. Portalens videre skæbne vil blive genstand for en drøftelse på en konference på ”Lyren” i Padborg den 26. juni.

Kilde: AluCluster

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078