23948sdkhjf

Maskingruppen har historisk ”bred” ordrebog

Maskinforhandleren oplever en mærkbar stigning i efterspørgslen.
I øjeblikket lukker Maskingruppen ordrer i et højere tempo end længe. Salgene består både af nye sager og af store ordrer, der har været op til 4½ år undervejs. Forhandleren har lige nu den største spredning af ordrer i de ti år, som virksomheden har eksisteret.

- Verden er vågnet, og det betyder, at vi har fået mere gang i salget. Der er en del ordrer, der bliver afsluttet, fordi kunderne nu tør tage beslutningen om et køb, og der er vækst indenfor flere af vores kundesegmenter, siger den administrerende direktør.

I det netop offentliggjorte regnskab for 2014/2015, der lukkede 30. september, gik resultatet før skat frem med 1,3 mio. kr. til 2,3 mio. kr.

Det er i en blanding af egenproducenter og underleverandører, at Maskingruppen finder væksten. En strømlinet spåntagningsafdeling bidrager også til fremgangen i regnskabet.

Stort efterslæb fra krisen
Den administrerende direktør oplever, at der er mange virksomheder, der kun har lavet need-to-do-investeringer i de seneste år. Og det betyder, at en lang række kunder har en ældre maskinpark.

- Vi føler, at der har været et efterslæb. Derudover har flere virksomheder frivilligt eller nødtvungent skåret medarbejderstaben til. Derfor går tankerne mange steder nu på automatisering og robottisering, siger Finn Holmqvist.

En stor udfordring for markedet er dog stadig finansieringen.

- Der er ikke tilgængelig lånekapital. Det gælder også for de veldrevede virksomheder, fortæller direktøren.

Maskingruppen har 25 medarbejdere og afdelinger i Gassum ved Randers og i Kalundborg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.41