23948sdkhjf

Investeringer driver Danpres frem

Låsby-underleverandøren fordoblede indtjeningen i seneste regnskabsår.
Det store fuldautomatiske Salvagnini-anlæg fylder godt i de snorlige haller og bliver fødet med stålplader fra det store automatiske lager i midten. Imens strømmer de færdige emner ud fra to forskellige robotanlæg.

Den samlede produktion er vokset det seneste år, viser det nyeste regnskab fra underleverandøren. Resultatet før skat er fordoblet til knap 2,3 mio. kr.

- Omsætningen er steget væsentlig. Vi ser mere optimistiske tendenser i markedet, men det er ikke sådan, at kunderne – ikke alle i hvert fald – kører væsentligt stærkere. Vi har mange kunder, der stadigvæk kører ligeud, siger Søren O. Nielsen, administrerende direktør og medejer.

Nye maskiner for tocifret millionbeløb
I seneste regnskabsår investerede Danpres knap 12 mio. kr. i nye maskiner. Det sker ud fra en målrettet strategi om at kunne tilbyde en bred pallette af bearbejdning. Udover en af de største dybtrækspressere i Danmark, er der også investeret i en udvidelse – et stort stansecenter - af virksomhedens FMS-anlæg fra Salvagnini.

- Vi har øget maskinparken, og vi har igen i år sat nye investeringer i gang på automatiseret udstyr, som gør, at produktionen bliver endnu mere produktiv, siger Søren O. Nielsen.

Samtidig begynder det også at blive sværere og sværere for underleverandøren at skaffe nye medarbejdere. Det lykkedes dog i løbet af 2015 at ansætte seks medarbejdere fra virksomheden Lema, der gik konkurs i sensommeren.

- Lema-konkursen gav en mulighed for at få nogle dygtige mennesker, som er branchekendte. Vi var og havde været i dialog gennem længere tid med henblik på et opkøb, men overtagelsen lykkedes ikke, forklarer Søren O. Nielsen.

Arbejder sig uden om overkapacitet
Efter direktørens vurdering er der stadigvæk en overkapacitet i underleverandørmarkedet, hvilket gør markedet utrolig konkurrencepræget.

- På produkter uden meget knowhow er der meget fokus på pris, fordi der er en stor overkapacitet. Vores fokus ligger på produkter med større knowhow og større kompleksitet, og vi går efter komplekse produkter, der måske skal laserskæres, bukkes, svejses og overfladebehandles. Vi kan også tage os af hele logistikpaletten og design af kundens produkt, siger Søren O. Nielsen.

Ifølge direktøren er Danpres startet godt i det nye regnskabsår, hvor virksomheden følger budgettet, der er konservativt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093