23948sdkhjf

Danpres frustreret over status quo

Der er overkapacitet på underleverandørmarkedet, mener Låsby-virksomheden, som kom ud af 2014 med samme lille overskud som forrige år.
Den østjyske underleverandør Danpres i Låsby, som bearbejder plader, er ikke tilfreds med, at man nu for fjerde år i træk har landet et resultat omkring 1 mio. kr.

Søren Ove Hedegaard Nielsen, som er administrerende direktør hos Danpres, synes, det er for lidt.

- Der er en stor overkapacitet på markedet, så der er jo benhård fokus på pris hos vores kunder, siger han om det skuffende overskud.

Og priskonkurrencen presser lønsomheden blandt pladebearbejdende underleverandører, mener han. En situation, som vil blive bedret af to tænkelige scenarier: Enten skal markedet vokse, eller også skal nogen gå konkurs.

Det sidste forventer han vil ske, men det bliver ikke Danpres, der selv bukker under, lover han.

- Vi har den højeste kredit-rating. Vi har foretaget nogle store investeringer, som koster på bundlinjen, men som styrker os i kampen om at blive de sidste, når en konsolidering sker, siger han.

Danpres satser på bredden
Danpres’ eget værn mod usikkerhed er at sprede aktiviteterne. Satser man på ét kundesegment, bliver man sårbar. Danpres leverer ikke til vindmølleindustrien, men leverer blandt andet til producenter af fødevareprocesudstyr, hårde hvidevarer og brændeovne.

Derudover satser Danpres på et bredt procesrepertoire med både stansning, dybtræk, coil og bukning. Søren Ove Hedegaard Nielsen mener, at det er til forskel fra den typiske konkurrent, som vælger et eller to specialområder.

- Jeg ved ikke, om det er den rigtige måde at gøre tingene. Det er bare én strategi, og vi kan konstatere, at der ikke er andre, der var valgt den strategi, siger Søren Ove Hedegaard Nielsen til Metal Supply.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078