23948sdkhjf

Annullerede ordrer giver underskud hos Nordmark

Svigtende salg af vindmøllekomponenter i slutningen af 2014 gav ledig kapacitet.
Et punkteret vindmøllemarked omkring årsskiftet gav alvorlige ridser i indtjeningen hos Nordmark Maskinfabrik. Det viser regnskabet for 2014/2015. I regnskabsåret var resultatet før skat i et stort fald på knap 12 mio. kr., hvilket gav et negativt resultat på 2 mio. kr.

Det stagnerende marked gav annullerede ordrer hos Nordmark, der har fabrikker tre steder i Danmark. Virksomheden havde svært ved at få fyldt den ledige kapacitet op, og samtidig valgte virksomheden at holde på bemandingen på trods af en lavere aktivitet.

- På et tidspunkt har vi solgt en god del af kapaciteten for året, men en andel af disse ordrer bliver annulleret igen. Ikke på grund af performance her i huset, men på grund af behovet i markedet ikke var det forventede, så vi ender med at komme til at sidde med fri kapacitet, som vi ikke kan få omsat, siger administrerende direktør Morten Mørk om årets udvikling.

Nye kunder i butikken
Udfordringerne gav stof til eftertanke. Derfor har underleverandøren været ude i markedet for at finde nye kunder.

- I og med at vi primært handler med støberierne, så begyndte vi at ligge følere ud om, at vi gerne vil levere til de andre vindmølleproducenter. Nye kunder kræver godkendelsesprocedurer og måske et andet transport-setup. Efterfølgende skal man have godset frem til fabrikkerne, og lynhurtigt havde vi tabt fem-otte produktionsuger, fortæller direktøren.

Nordmark har med øvelsen fået nye kunder ind. Blandt andet er flere aktører på vindmøllemarkedet kommet i kundekartoteket.

- Det er ikke større serieproduktioner, men vi har valgt at komme ind i en tidlig fase med den forhåbning om, at det så bliver det nemmere at være med på den lange bane, siger Morten Mørk.

- Vi vil gerne have flere kunder. Ikke fordi vi ikke kan lide dem, vi har, men fordi vi gerne vil have flere at spille på og jævne aktiviteten ud med.

Stor aktivitet i markedet
Hos underleverandøren med hovedsæde i Sæby mærker man, at der i øjeblikket er rigtig stor aktivitet ude ved slutkunderne. Det smitter af hele vejen ned gennem industrien.

- Vi har stor grund til at være positive for vores ordrebeholdning for den kommende periode, og vi har gode forventninger til 2015/2016. Vi ligger pænt i forhold til vores budgetter, fortæller den administrerende direktør.

- Så sent som i dag, har jeg modtaget en mail om, at noget af det, som vi har arbejdet på, er blevet fremskyndet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.19