23948sdkhjf

KK Metal går ind i robot-alderen

Den vestjyske virksomhed KK Metal har fået sit første robotanlæg. Den nye kantpresser skal give øget fleksibilitet og større kapacitet.
Det er sin sag at få en ny beboer på 150 tons. Det måtte man også sande hos KK Metal, hvor dimensionerne på det nye robotanlæg ikke helt stemte overens med dimensionerne på fabrikshallen, hvor det skulle opstilles.

- Vi måtte hæve taget i hallen 60-70 cm for overhovedet at få anlægget ind. Men den ekstra højde betyder jo bare, at det kan bukke ekstra store kabinetter, fortæller ejerne Allan og Emil.

Den første robot
Både de og resten af personalet hos KK Metal har med spænding ventet på den nye kantpresser, der er af mærket Bystronic. Maskinen er nemlig virksomhedens første robot.

- Det har været spændende at udvide på den front også. Kantpresseren har otte akser og automatisk værktøjsopspænding. Den har en påbygget ABB robot, der kan tage emner på 40 kg. Derudover er der er palleanlæg, der kan tage op til fire tomme paller, som så kommer fyldte ud i den anden ende.

De forventer, at det nye anlæg vil udgøre det for mindst to mand og dermed give virksomheden 72-80 ekstra arbejdstimer om ugen, ligesom robotten vil kunne arbejde på tidspunkter, hvor fabrikken ellers ikke er bemandet. Men den øgede arbejdskraft er ikke eneste grund til, at KK Metal har valgt at investere i et robotanlæg.

- Kvalitetsmæssigt forventer vi mere ensartede emner, forklarer Allan Skriver Christensen, og fortsætter:

- Derudover regner vi også med, at anlægget vil give os større fleksibilitet. Det kan køre både små og store serier. Og selv om vi vil gå efter de store serier, kan det sagtens opstilles til at køre serier helt ned til et par hundrede styk, når det passer ind i den resterende produktion.

Har prøvekørt de første emner
Indtil videre går det fint med indkøring af det nye anlæg. I disse dage er man i gang med at prøvekøre de første emner, og inden længe vil robotten være klar til at servicere KK Metals kunder.

- Vi har allerede nogle eksisterende opgaver, som vi kan fylde på robotanlægget, men det er også klart, at vi nu skal ud og jagte nogle større serier. Det er vores plan, at nogle af de mere komplicerede opgaver med mange buk skal flyttes over på robotten, slutter Emil Skriver Christensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141