23948sdkhjf

Stigende energipriser koster dyrt hos Dania

For fjerde år i træk har der været tilbagegang på bundlinjen hos Jernstøberiet Dania på trods af pænt stigende omsætning.
I 2007 endte Jernstøberiet Dania med en omsætning på 290,1 mio. kr., og dermed var der tale om en pæn fremgang på ca. 12,5 % i forhold til 2006. Dette afspejles dog ikke i årets resultat, der faldt med 1,8 mio. kr. til 4,3 mio. kr. Det er fjerde år i træk, at Dania må notere tilbagegang i overskuddet.

- Resultatet på 4,3 mio. kr. er lavere end resultatet i 2006. Det har ikke været muligt at opnå tilstrækkelig kompensation for uventet stærkt stigende priser på energi, herunder PSO-afgiften, samt rå- og hjælpematerialer. Alene stigningen på PSO-afgiften har betydet en merudgift på 5,6 mio. kr., mens stigninger i priserne for rå- og hjælpematerialer har medført en udækket meromkostning på 3,7 mio. kr. Dertil kommer, at den øgede aktivitet har medført stærkt forøgede omkostninger til oplæring og indkøring af nyt mandskab fra en stadig mindre arbejdskraftreserve, skriver virksomheden i sin årsrapport.

Udover de stigende priser på energi og råvarer har Dania også investeret en del i ny maskiner i såvel støberi som maskinfabrik. Støberiet har endvidere udbygget afdelingen for efterbehandling af støbeemner.

Kilde: Jernstøberiet Dania

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111