23948sdkhjf

Banklån til kunden banede vej i Mexico

I Mexico svinger et hejseværk kæmpestore stålvanger til amerikanske lastbiltrailere ind i et specialdesignet lakeringsanlæg.
Anlægget på den mexicanske fabrik blev i sidste måned leveret fra Faaborg-virksomheden Ideal-Line.

- Det er en ordre på cirka 18 millioner. En stor ordre for os, siger Ideal-Lines direktør Gunnar Lassen.

Den store ordre er da også resultatet af næsten to års tålmodigt salgs-, design- og forhandlingsarbejde. Lang tid, men sådan er betingelserne som bekendt, når man som Ideal-Line næsten udelukkende leverer specialdesignede løsninger.

Til gengæld var automobilbranchen i forvejen en vigtig sektor for Ideal-Line, og virksomheden har også leveret en god håndfuld forskellige anlæg til kunder i Mexico gennem årene.

Det kan man ikke. Så må man låne
Undervejs i processen spurgte den mexicanske modpart, om Ideal-Line kunne hjælpe med at finansiere ordren. Gunnar Lassen kontaktede derfor sin bank og EKF (Eksport Kredit Fonden).

Kort tid efter kunne banken tilbyde mexicanerne et lån til at købe anlægget, mens EKF til gengæld stiller en garanti for betalingerne til banken.

- Vi kommer aldrig selv til at finansiere kunderne, men vi diskuterer ofte andre finansieringsløsninger med dem. De har dog flere muligheder, så det er langtfra altid, de ender med at vælge vores forslag. Denne gang var tilbuddet dog lige det, vores mexicanske kunde havde brug for, fortæller Gunnar Lassen.

Fabrikken i Mexico betaler banklånet af over de næste fire år, men Ideal-Line fik sine penge straks ved leveringen af anlægget i sidste måned.

Ny vækst på gamle markeder
Indtil for nylig har Rusland og Ukraine været rigtig gode markeder for Ideal-Line. Men de er nu gået helt i hi. I øjeblikket kommer væksten i stedet primært fra det øvrige Europa.

- Jeg synes godt, vi kan mærke, at den brede middelklasse i Europa igen begynder at få penge mellem hænderne. Mange af vores kunder producerer ting som lamper og hvidevarer, og en række af dem er leverandører til Ikea. De kunder har igen fået travlt og lægger derfor ordrer hos os, slutter Gunnar Lassen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096