23948sdkhjf

Ingemann køber maskinfabrik i Litauen

Mange behov og ønsker bliver opfyldt, når Ingemann Maskinfabrik den 15. marts 2008 overtager den litauiske maskinfabrik Precizika Metal, der ligger i hovedstaden Vilnius.
Ingemann Maskinfabrik gennemgår i disse år en forrygende udvikling, som både kræver øget produktionskapacitet og mere velkvalificeret arbejdskraft – begge behov bliver dækket med købet af Precizika Metal.

- Precizika Metal har 70 dygtige medarbejdere og producerer en flot kvalitet og finish - vi kan simpelthen ikke forlange det bedre, fortæller Helge Ingemann, der sammen med sin søn, Bo Ingemann, har besøgt fabrikken i Litauen adskillige gange.

- Vi har købt maskinfabrikken af en meget anerkendt professor inden for måling. Han har i årtier udviklet og produceret avanceret måleudstyr – blandt andet til militært brug. Og for at sikre højst mulig kvalitet i komponenterne til måleudstyret etableredes egen maskinfabrik, der så først og fremmest skulle producere kvalitetsenheder til hans måleudstyr, supplerer Bo Ingemann.

Maskinfabrikken i Litauen producerer i dag et bredt spektrum af emner – men leverer stadig væsentlige komponenter til det højt estimerede måleudstyr - og skal i øvrigt fortsat gøre det med Ingemann som ejer af fabrikken.

- Vi har været heldige at finde en maskinfabrik, der teknologisk er så godt kørende. Precizika Metal har mange CNC maskiner og en velkvalificeret og meget motiveret medarbejderskare. Men selv om folkene er dygtige, og produktionen kører godt, er der stadig masser af udviklings- og effektivitetsgevinster at hente ved at optimere produktionen samt indføre bedre produktionsstyring og logistik, understreger Helge Ingemann.

- Vi forventer at overføre en række serieproduktioner til Precizika Metal, så vi får frigjort kapacitet på fabrikken i Gevninge ved Roskilde. Samtidig vil vi løbende give en del af vores nye litauiske medarbejdere mulighed for at arbejde og videreudvikle sig på vores danske maskinfabrik. Herved får vi både tilført kvalificeret arbejdskraft i Danmark og udviklet nye kompetencer hos litauerne, så de bedre kan bidrage til moderniseringen af Precizika Metal hjemme i Vilnius. Alt i alt tegner det til at blive en rigtig spændende udvikling, vi nu har taget hul på, slutter Bo Ingemann.

Kilde: Ingemann Maskinfabrik

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078