23948sdkhjf

Arbejdsgiverne kårer årets virksomhed

Carsten Lauridsen fra Ringkøbing Maskinværksted modtager i år Arbejdsgivernes Erhvervspris.
Årets modtager af Arbejdsgivernes Erhvervspris er en mand med et energiniveau ud over det sædvanlige. I 2003 købte Carsten Lauridsen det daværende Kongevejens Smede- og Maskinværksted inklusive to medarbejdere. Efter flytning og flere udvidelser, omdannelse til aktieselskab og navneforandring driver han i dag Ringkøbing Maskinværksted A/S med 5.000 kvadratmeter under tag, 75 medarbejdere og en årsomsætning, der nærmer sig 90 mio. kr.

- Jeg brænder for udvikling. Jeg kan slet ikke lade være. Drift er ikke min stærke side, og jeg er god til få noget ført fremad, fortæller Carsten Lauridsen.

Overgik forventninger
Carsten Lauridsen var kun 28 år med kone, to børn og et tredje undervejs, da han debuterede som virksomhedsejer.

- Min kone og jeg snakkede da om, at de første fire-fem år ville blive med utrolig mange arbejdstimer. Men da jeg overtog virksomheden i 2003, havde jeg jo ingen forventninger om, at den skulle blive til det, den er i dag, siger han.

Carsten Lauridsen har gået syv år i skole og lidt i 8. og 9. klasse, hvor han blev taget ind og ud, fordi han havde svært ved at sidde stille. Alligevel slap han igennem med et ok resultat ved sin afgangseksamen. Derefter fortsatte han hos Vestas - hvor han i forvejen havde haft en tjans som arbejdsdreng og fik en uddannelse som maskinarbejder.

En ny vej
Over stok og sten gik det, da Carsten Lauridsen blev selvstændig - lige indtil den seneste udvidelse på adressen på Frejasvej i Ringkøbing stod færdig i 2008. Finanskrisen ramte som en knytnæve, og året 2009 betegner Carsten Lauridsen som et regulært rædselsår. Men i stedet for at lægge sig ned fandt Carsten Lauridsen en ny vej.

- Fra at være ordreproducerende underleverandører gearede vi op på vores udviklingsafdeling og fik ansat nogle ingeniører. I dag er det mest udviklings- og enkeltstyksopgaver, vi laver. Vi har stort set ikke serieproduktion ud over vores egne produkter, siger han.

Der er også opstået en virksomhed indenfor vindmølleproduktion - en fiberafdeling med 15 ansatte og adresse i Skjern, som både bygger vinger og er underleverandør af fiberkomponenter til eksterne kunder.

- Det havde jeg ikke lige regnet med. Det var slet ikke min plan, jeg er jo metalmand. Men du kan tage det som udtryk for, at det der har været efterspørgslen og kundernes behov, der har været en stor del af drivkraften i udviklingen af min virksomhed, siger Carsten Lauridsen, der understreger, at det ikke er ham, der skal have al ære for, at det blomstrer omkring Ringkøbing Maskinværksted.

- Jeg har rigtig gode medarbejdere på alle poster. Hvis jeg skal fremhæve mig selv for noget, så er det, at jeg er god til at finde ud af, hvad jeg selv er bedst til, og hvad jeg skal overlade til andre - og så til at sætte det bedste hold, siger han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125