23948sdkhjf

Husstandsmøller skaber job Vestjylland

Søndersø Energi sælger massevis af husstandsmøller. Det smitter af på Solid Wind Power og Ringkøbing Maskinværksted, hvor møllerne produceres.
På blot tre måneder har Søndersø Energi i Aabenraa solgt 30 husstandsvindmøller til syd- og sønderjyder. Det er med til at skabe arbejdspladser hos Solid Wind Power og Ringkøbing Maskinværksted, hvor møllerne produceres.

Samtidig viser salget, at danskernes interesse for energirigtige løsninger for vedvarende energi er usvækket – når blot der er et økonomisk incitament.

Og det der gør husstandsvindmøller økonomisk interessante er, at der ydes et pristillæg på 2,50 kr. per kW for møller med en installeret effekt på 10 kWh eller derunder. Er den installerede effekt på mellem 11 og 25 kW er pristillægget på 1,50 kr. per kW.

- Kravene til husstandsvindmøllerne gør dem virkeligt populære. Nu kan du opstille en mølle, der producerer 66.000 kW om året, når der er mellem 20 og 25 meter til nærmeste sokkelstøbte ejendom. Det gør møllerne specielt interessante i landområder, hvor der normalt skal være mindst 200 meter til nærmeste nabo, 300 meter til kirke eller skov og 100 meter til fortidsminder. Det er samtidig et krav, at møllen skal være tilknyttet husstandens almindelige installation, fortæller direktør Poul Søndersø hos Søndersø Energi.

50 arbejdspladser i Vestjylland
Søndersø Energi har forhandlingen af den dansk producerede husstandsvindmølle fra Solid Wind Power. Den fremstilles på Ringkøbing Maskinværksted.

Solid Wind Power har været en del af den danske vindmølleindustri siden 1988 og har blandt andet udviklet et system, der gør møllerne særdeles støjsvage og meget energieffektive. Virksomheden lægger i øvrigt vægt på, at investorerne i forbindelse med et køb af møllen besøger produktionen i Ringkøbing, hvor der arbejder 75 medarbejdere. De producerer også vingerne og sørger for, at mest muligt produceres i Danmark, og dermed skaber arbejdspladser.

Alene i år har efterspørgslen på Solid Wind Powers husstandsmøller skabt mere end 50 danske arbejdspladser i det vestjyske.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.347