23948sdkhjf

Universal var slet ikke på investorjagt

Efter mange afviste tilnærmelser kom der et lukrativt milliardbud. Og så var ejerskabet ikke helligt, fortæller den fynske robotproducent, som i dag blev solgt.
Den fynske robotudvikler Universal Robots var ikke på investorjagt, da amerikanske Teradyne pludselig kom med et købstilbud på næsten 2 mia. kr.

Det bedyrer administrerende direktør Enrico Krog Iversen over for Jern & Maskinindustrien oven på offentliggørelsen. Han fortæller, at mange købere har vist interesse, men at det ikke er noget, den fynske virksomhed hidtil ville tage seriøst.

- Det var ikke noget, vi syntes, vi havde brug for. Vi har drevet en god forretning med fornuftig indtjening, så vi var ikke på udkig, siger han.

Kan sikre positionen
På den anden side var ledelsen i Universal Robots heller ikke ”religiøs omkring spørgsmålet”, som han siger. Det er kun ens egen familie, der er så hellig, at den ikke er til salg for den rigtige pris.

- Når der kommer et seriøst bud, så kigger man på det som forretningsmand. De kan tilføre nogle større muskler, hvis vi får brug for det, de har en dygtig udviklingsafdeling og flere mennesker at sparre med. Vi tror, det her kan sætte yderligere skub i væksten og sikre os en markedsledende position.

Det vurderede bestyrelsen og kom med en anbefaling til aktionærerne, siger Enrico Krog Iversen.

Få forandringer forventes
Og salget kommer ikke til at ændre dagligdagen for Universal Robots, som har hjemme i det sydlige Odense, hvor flere automationsvirksomheder holder til og danner et branchemiljø.

Udbyttet skal frem over udbetales til nogle andre konti. Ellers forventer Enrico Krog Iversen, at hverdagen fortsætter som hidtil.

- Vi har fantastisk dygtige medarbejdere, som man ikke bare flytter et andet sted hen, og det er der heller ikke grund til. Sådan er det aftalt med Teradyne, og det har jeg fuld tillid til, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096