23948sdkhjf

Nyt iværksætterprojekt med fokus på aluminium

Sammen med Wirtschafts Akademie Schleswig-Holstein retter AluCluster nu henvendelse til danske og internationale fonde for at få midler til etablering af et treårigt grænseoverskridende vækst-iværksætterprojekt.
- Vi ønsker at skabe et struktureret iværksættermiljø omkring anvendelsen af aluminium. Derfor kontakter vi nu virksomhederne i regionens klynger – aluminium, offshore, køle, mekanik og robotteknologi – for at se, hvilke udviklingsprojekter de har liggende i skufferne. Der ligger med garanti mange gode aluminiumsrelaterede projekter, som blot ikke er ført ud i livet, men det vil vi hjælpe med, siger AluClusters projektleder Egon Sveistrup.

Når virksomhederne har projekter liggende i skufferne, er det enten fordi, ideerne ikke passer ind i virksomhedernes kerneforretning, eller fordi projekterne som følge af konkurrencesituationen er opgivet.

- Ved at overlade projekternes videre skæbne til os, er der mulighed for, at vi kan finde virksomheder eller iværksættere, som vil arbejde videre med projekterne. På den måde kan der skabes nye selskaber eller afdelinger i de eksisterende virksomheder, fastslår Egon Sveistrup.

Det grænseoverskridende projekt er delvist inspireret af de tiltag, som blandt andet Danfoss har gennemført. Her er flere udviklingsprojekter, som ikke passede ind i den overordnede forretning skilt ud og med succes ført til etablering af nye selskaber.

- Vi bor i en tyndt befolket egn, hvor der på begge sider af grænsen er tradition for at arbejde med aluminium. Ved at placere centret i Løgumkloster har vi en realistisk mulighed for at få fat på de aluminiums-iværksættere, der kan arbejde videre med ideerne, og derved skabe nye arbejdspladser, siger Egon Sveistrup.

Blandt de institutioner, som AluCluster retter henvendelse til, er Vækstforum og EU.

Kilde: Alucluster

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109