23948sdkhjf

Metalvirksomheder havde succes på polsk jobmesse

Flere af Metal- og Maskinindustriens medlemsvirksomheder, som deltog på jobmessen i Warszawa, der fandt sted i november 2007, høster nu de positive erfaringer af deres bestræbelser på at ansætte udenlandsk arbejdskraft.
Allerede da de danske virksomheder åbnede deres stande på messen, der var arrangeret i et samarbejde mellem DI, Den Danske Ambassade i Warszawa og det polske Labour Office, var der med det samme en lang kø af polakker foran hver eneste stand. Jobmessen har efterfølgende resulteret i adskillige ansættelser og kontakter.

Nogle af de virksomheder for hvem jobmessen gav bonus var DSP Gruppen, Bent Jensen Maskin- og Værktøjsfabrik og JKS A/S.

- Selvom arbejdsløsheden er faldet i Polen det seneste år, er der fortsat mange kvalificerede jobsøgere. Vi har modtaget næsten 500 ansøgninger og foreløbig ansat godt 50 polske medarbejdere og vil givetvis ansætte flere. Der er tale om meget dygtige folk, som vi er yderst tilfredse med, siger direktør Raymond Mejlkjær fra DSP-gruppen i Hjallerup.

Virksomheden har samtidig lavet en aftale med Teknisk Skole/EUC Nord i Hjørring, der indebærer, at uddannelsesinstitutionen screener ansøgningerne og identificerer de jobsøgendes primære kompetencer.

- Aftalen med Teknisk Skole/EUC Nord betyder, at både ansøgerne og vi som virksomhed får det største udbytte af den enkeltes jobsøgers faglige kompetencer. Vi har klart forventninger om at ansætte flere polakker og er i løbende dialog med de folk, vi allerede har fået henvendelse fra, for at høre, om de fortsat er interesserede i at arbejde i Danmark, og det er langt de fleste heldigvis, vurderer Raymond Mejlkjær.

Også hos Bent Jensen Maskin- og Værktøjsfabrik A/S i Fredericia er man godt tilfredse med deltagelsen i jobmessen.

- Konkret har vi fået tilknyttet to polakker via jobmessen. Derudover har vi fået en god dialog med nogle af de firmaer, der formidler polske medarbejdere, hvilket har resulteret i, at vi har opnået en meget fleksibel aftale, hvor formidlingsfirmaerne har aflastet os med meget af det administrative arbejde, der er forbundet med at rekruttere udenlandsk arbejdskraft, siger fabrikschef Jan Larsen.

Udlandschef Carsten Søegaard Asmussen, JKS A/S, der har afdelinger over hele Danmark og formidler tysk arbejdskraft, deltog også i jobmessen i Warszawa.

- Vi henvender os primært til det tyske marked, men der er ingen tvivl om, at vi snart vil få behov for at øge vores rekrutteringsgrundlag, så derfor ser vi vores deltagelse på messen i Warszawa som en investering i fremtiden. Vi ved nu, hvad der rører sig i Polen, og er hurtigt i stand til at tilføre danske virksomheder kvalificeret arbejdskraft fra Polen også, såfremt vi ikke kan dække virksomhedernes behov med tysk arbejdskraft, der som sagt er vores primære aktivitet, siger Carsten Søegaard Asmussen. Han tilføjer, at messedeltagelsen desuden har haft den sidegevinst, at JKS A/S har fået et stort netværk og har indledt et samarbejde med flere af de andre danske virksomheder, der deltog i jobmessen.

Det var hovedsageligt virksomheder fra metal- og maskinindustrien og vikarbranchen, der deltog i jobmessen. De ledte blandt andet efter maskinarbejdere, elektrikere, svejsere og smede.

Kilde: Dansk Industri - http://www.di.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064