23948sdkhjf

Ny beboer på 15 tons

Som ordreproducerende virksomhed lever Ingemann Maskinfabrik af at gøre det så nemt for kunderne som muligt. Produkter af høj kvalitet og levering til tiden kræver en moderne maskinpark – netop derfor har man investeret i en ny drejebænk.
Det var en ”bagatel” af 15 tons, der skulle bugseres på plads, da Ingemann Maskinfabrik sidst på efteråret installerede en ny HI-TECH 700 MC CNC drejebænk fra den koreanske producent Hwacheon. Og med en ny beboer i den størrelsesorden var det ikke bare et spørgsmål om at bakke en lastbil ind i fabrikshallen og læsse vidunderet af.

- Maskinen skulle placeres på sit eget fundament for fuldt ud at leve op til ydeevne og kvalitetskrav. Derfor blev der skåret hul i betongulvet, gravet ud og støbt seks kubikmeter betonfundament, forklarer Bo Ingemann.

Kører efter planen
På trods af en del larm forløb installationen af den nye maskine, der har dimensionerne Ø 700 i diameter (Ø 900 mm i maks. sving) X 2000 mm i længde og Ø 117 mm i gennemboring, dog gnidningsfri. Den har allerede stået sin prøve i produktionen og er godt i gang med at servicere Ingemanns mange kunder.

Derfor er der heller ingen tvivl om, at det var alt besværet værd for maskinfabrikken i Gevninge ved Roskilde at få den koreanske maskine installeret, for Bo Ingemann er overbevist om, at det er gennem løbende opgraderinger af maskinparken, at man som dansk virksomhed kan sikre den kvalitet og leveringssikkerhed, som er alfa og omega for kunderne.

- Trenden går mod, at kunderne lægger de store og komplicerede ordrer i Danmark, mens de lettere bliver outsourcet. Det stiller krav til os som underleverandør, og derfor er vi nødt til hele tiden at forny vores maskinpark, forklarer han.

Mere komplicerede ordrer
Derfor tøver Ingemann Maskinfabrik heller ikke, når kundernes krav gør, at der bliver behov for nye maskiner. Allerede i 2006 investerede man i en Mori Seiki drejebænk, og det er netop for at være endnu mere konkurrencedygtig på de store emner, at man har valgt at anskaffe den nye HI-TECH.

Med den seneste maskininvestering føler Bo Ingemann da også, at den sjællandske fabrik er up-to-date med hensyn til kundernes behov. Udover de to supermoderne drejebænke er fabrikken udstyret med en række cnc-bearbejdningscentre, der klarer alt fra drejning og fræsning til boring og gevindskæring. Og med den maskinpark i ryggen er man ikke bange for at kaste sig over selv de mest komplicerede opgaver.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094