23948sdkhjf

Aluminiumsindustrien får nu tættere kontakt til EU

AluCluster – en af landets ældste industriklynger – skal hjælpe industrien med fundraising, international partnersøgning og overvågning af EU-licitationer.
Den danske aluminiumindustri kan se frem til endnu tættere kontakt til EU-systemet. Det er resultatet af, at videns- og teknologicentret AluCluster i Løgumkloster, som deltager i et landsdækkende konsortium, har vundet EU Kommissionens udbud om rådgivning frem til og med 2011. Med i det vindende konsortium er blandt andre Håndværksrådet, Håndværksrådet International og Fyns ErhvervsCenter.

Med den nye aftale siger EU Kommissionen farvel til det hidtidige rådgivningssystem, hvor der var full-service EU-kontorer i flertallet af amter. Fremover har hver partner i konsortiet sine egne specialkompetencer, som nu udbydes på nationalt plan.

AluCluster, der er landets eneste teknologicenter inden for rådgivning om praktisk anvendelse af aluminium, skal hjælpe industrien med at finde samarbejdspartnere i de øvrige EU-lande, overvåge muligheder ved deltagelse i EU-udbudsforretninger, assistere ved fundraisning og rådgive om CE-mærkning.

- Den danske aluminiumindustri består af flere end 200 virksomheder med sammenlagt over 30.000 medarbejdere. Vi er overbevist om, at vi, ved at have direkte kontakt til Kommissionen, kan assistere virksomhederne til øget vækst. Vi vil også være i stand til bedre at kunne udpege de områder, hvor brugen af aluminium kan give en ekstra gevinst – både for producent og bruger, siger AluClusters chef, direktør Leif Guldborg Høyerbye.

AluClusters placering i Løgumkloster er et resultat af, at Sønderjylland er aluminiumindustriens højborg. Her findes virksomheder som Hydro, Mærsk og Danfoss. Frem til og med 2011 vil AluCluster i en række tilfælde handle på EU Kommissionens vegne. Ydelserne må ikke forveksles eller sammenlignes med de lobby-kontorer, som kommuner og virksomheder har etableret i Bruxelles de senere år.

Kilde: Alucluster

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078