23948sdkhjf

Grundfos får produktpris for innovativt renseanlæg

Grundfos BioBooster har modtaget Ingeniørens Danish Product Award’s kategoripris i kategorien Energi og miljø for sit kompakte fleksible og effektive renseanlæg, der repræsenterer en helt ny måde at tænke spildevandsrensning på.
Anlægget anvendes til at forrense spildevand – typisk fra mejerier og læskedriksproducenter – inden det ledes ud i kloakken. Det er allerede solgt til flere mejerier i Danmark og i udlandet.

Begrundelsen for tildelingen af prisen fremgår af dommernes udtalelser:

- Indtil nu har rensning af spildevand hovedsagelig været en opgave for bygge- og anlægsbranchen. Hver gang har det krævet et større, statisk anlæg stablet på benene. Nu har Grundfos overført al den nødvendige teknologi til et industrielt produkt, pakket hele processen i en container, så rensningsanlægget bliver en komponent ligesom for eksempel et nødstrømsanlæg. Produktet har krævet ny teknik, der kombinerer mekanisk og biologisk behandling, og går formentlig en meget stor fremtid i møde. Derfor får Grundfos Biobooster Danish Product Award’s kategoripris i kategorien Energi og miljø.

Fra den nye forretningsenhed i Grundfos-koncernen forklarer teknisk direktør Søren Nøhr Bak, at Grundfos BioBooster er ekstremt kompakt, fleksibelt og effektivt, og at det leveres til kunden, installeret i 20 fods-containere. Derfor er det også enkelt og hurtigt at flytte eller udbygge med flere containere i takt med virksomhedens skiftende behov.

Søren Nøhr Bak understreger, at specielt mellemstore virksomheder kan have glæde af anlægget.

- BioBooster eliminerer risikoen for fejlinvestering, fordi vores anlæg kan omstilles præcist til den udledning, virksomheden har, siger han.

Se Grundfos' profil på Metal Supply.

Kilde: Grundfos - http://www.grundfos.com

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098