23948sdkhjf

Grundfos åbner ny fabrik i Bjerringbro

I går åbnede Grundfos en ny fabrik i Bjerringbro, der producerer A-mærkede ALPHA2 cirkulationspumper. Med åbningen vil Grundfos gerne sætte yderligere fokus på miljø- og energirigtige produkter.
Ifølge DR Midt&Vest koster den nye fabrik Grundfos 100 mio. kr., og den højautomatiserede produktion vil give arbejde til 15-20 mand. På fabrikken skal virksomheden producere de helt nye ALPHA2 cirkulationspumper til det europæiske marked.

- Vores nye cirkulationspumpe forbruger helt ned til 5W i modsætning til en standardpumpe, der typisk forbruger 60-100W. Dermed et ALPHA2 en af de mest energibesparende cirkulationspumper i verden. Pumpen og den produktionslinje, den kommer fra, er fyldt med nye funktioner og innovativ teknologi. Det betyder blandt andet, at der er mange miljømæssige fordele og penge at spare, når ALPHA2 bliver installeret, fortæller koncernchef Carsten Bjerg i en pressemeddelelse.

ALPHA2 repræsenterer overgangen fra hardwarekomponenter til softwareløsninger, hvor brugervenlighed, robusthed og størrelse udgør nogle af de største fordele.

Beregninger fra Grundfos viser, at med de ca. 120 mio. cirkulationspumper, der er installeret i Europa, ville besparelserne ved at skifte til ALPHA2 være lig med 45 mia. kWh på årsbasis – eller tre gange elforbruget i private husstande i hele London. For den enkelte husejer kan der nemt ligge en besparelse på helt op til 15 % af husholdningens samlede elforbrug. Grundfos ønsker, at salget af de mest energivenlige pumper skal udgøre 50 % på det vesteuropæiske marked i 2010.

Se Grundfos' profil på Metal Supply.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096