23948sdkhjf

Vestas vinder britisk retssag

Den engelske High Court har givet Vestas medhold i en patentsag anlagt af det hollandske firma Aloys Wobben
Inden for området ”tilslutningsbetingelser til forsyningsnettet” har Aloys Wobben tidligere indledt retssager mod Vestas i England & Skotland, Holland, Canada og Irland, og den engelske højesteret har altså besluttet at give Vestas medhold.

High Court har med undtagelse af to patentkrav i fasevinkelkontrolpatentet, der ikke er relevante for Vestas, fundet, at alle fire patenter, som sagen omhandlede, er ugyldige. Retten fastslog yderligere, at selv om patenterne havde været gyldige, krænker Vestas' teknologi ikke patenterne.

Det er endnu ikke afklaret, om afgørelsen vil blive appelleret.

Vestas' ledelse har med tilfredshed modtaget dommen, der er den første, der tager stilling til alle de omstridte patenter vedrørende tilslutningsbetingelserne til forsyningsnettet, og lægger stor vægt på afgørelsen, da den er afsagt af en specialiseret patentdomstol på baggrund af en tilbundsgående prøvelse.

De øvrige retssager i Holland, Canada og Irland vedrørende tilslutnings­betingelser til forsyningsnettet vil blive fortsat. Der er intet nyt at rapportere i forhold til disse sager.

Kilde: Vestas - http://www.vestas.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172