23948sdkhjf

Danske virksomheder synlige på Elmia

En fjerdedel af udstillerne på Elmia Subcontractors, der løber af stabelen i disse dage, er udenlandske. Blandt udstillerne fra 30 forskellige nationer kommer en stor del fra Danmark.
Sverige er Danmarks næststørste eksportmarked, og derfor er der god grund til at være til stede på den svenske messe, og handelen mellem Sverige og Danmark er øget betragteligt gennem de seneste år. Det billede bekræftes af Thomas Rizk, chef for handelsafdelingen på den danske ambassade i Stockholm.

- Sverige er det marked, som er vokset mest i det sidste år. Det er først og fremmest den tunge industri, som har vist stor efterspørgsel efter små, kompetente underleverandører. Kun Tyskland er større for den danske eksport, siger han.

Populær messe
Elmia Subcontractors er blevet den mest populære messe blandt danske underleverandører til at fremvise sig selv og sine produkter. En af de virksomheder, der er kommet gennem flere år, er A/S Vestjysk Stålteknik. Virksomheden har siden starten i 2003 specialiseret sig i pladebearbejdning, samt svejsning i aluminium og stål.

- Vi har valgt at satse på små serier med høje kvalitetskrav. Den her type kunder vil ofte også have hjælp med eksempelvis projektledelse og montering. Det passer os fint, siger administrerende direktør Børge Carlsen.

I 2005 tog han beslutningen om at være med på en dansk stand på Elmia Subcontractors med det formål at finde svenske kunder. Det viste sig dog, at de kunder han fik under messen var danske.

- Jeg havde nok ikke rigtig forstået, hvor stor Elmia Subcontractors er for den danske industri. Men i disse dage sendes vores første leverance til en svensk virksomhed, vi fik kontakt med på forrige messe.

Også mindre virksomheder
En vigtig grund til, at så mange danske underleverandører vælger Elmia Subcontractors, er, ifølge Thomas Rizk, den geografiske nærhed. I år skal han selv deltage på messen. Ambassaden har ansvaret for ca. 15-20 virksomheder på en dansk fællesstand. Thomas Rizk ser tydelige grunde til, hvorfor danskerne er blevet så interessante på det svenske marked.

- Jeg tror, at det bygger på fleksibilitet. De danske underleverandører retter sig ikke bare ind på store virksomheder, for også de mindre er interessante. Desuden er produktionen blevet udviklet med automatisering og en meget høj kvalitet med ISO-standarder og så videre. Sådan noget er vigtigt på det svenske marked.

Kilde: Elmia Subcontractors - http://www.elmia.se/subcontractor

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.133