23948sdkhjf

Danfoss indvier globalt udviklingscenter for varmepumper i Sverige

H.K.H. Prins Carl Philip klippede sammen med Anette Clausen snoren, da Danfoss mandag åbnede Europas førende udviklingscenter for varmepumper i Arvika, Sverige.
Det nye forsknings- og udviklingscenter har en samlet pris på ca. 60 mio. kr. og beskæftiger allerede nu et større antal ingeniører og specialister.

Danfoss’ hovedkvarter for varmepumper findes i forvejen i Arvika sammen med en fabrik med ca. 250 medarbejdere. Derudover producerer Danfoss varmepumper i fem andre europæiske lande. Virksomheden har gennem de seneste to år investeret et milliardbeløb i at blive Europas førende producent af varmepumper, som leverer billig og miljørigtig varme til husets normale radiatorer og gulvvarmeanlæg.

- Varmepumper giver forbrugerne kontante fordele og bidrager samtidig direkte til at mindske drivhuseffekten, og det er de europæiske markeder nu for alvor ved at få øjnene op for. Potentialet er fortsat enormt, men konkurrencen er også stigende. Forskning og udvikling bliver afgørende for det udskilningsløb, der kommer til at finde sted på markedet i de kommende år, og her står vi nu rigtigt stærkt, siger Nis Storgaard, direktør for Danfoss Heating Division.

Det 3.000 kvadratmeter store globale forsknings- og udviklingscenter er specialbygget for at skabe højteknologiske, miljøvenlige og effektive energiløsninger. Prins Carl Philip og de øvrige gæster fik ved indvielsen en rundvisning og besøgte blandt andet centerets klimarum. Her kan Danfoss udvikle varmepumper, som passer til alle dele af verden. Desuden findes der akustik- og efterklangsrum, som skal bruges til at udvikle markedets mest støjfri varmepumper. Endelig er der også mulighed for at lave langtidstest med henblik på at kunne garantere længst mulig holdbarhed.

Kilde: Danfoss - http://www.danfoss.com

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141