23948sdkhjf

Kritiserer miljøafgift på metalemballage

En række førende producenter af metalemballage retter nu skytset mod regeringen og beskylder dem for ikke at leve op til løfterne om at revidere en omstridt miljøafgift.
Det var den tidligere regering, der i 2001 fik gennemtrumfet den omstridte afgift, der skulle reducere forbruget af emballage. Samtidig blev det vedtaget, at afgiften skulle revurderes i 2003, når man kendte effekten af den. Med siden har der været regeringsskifte, og endnu er der ikke blevet ændret på miljøafgiften. Det skriver Børsen.

- Det kan ikke være rigtigt, at regeringen ikke lever op til det, der blev lovet, da loven blev vedtaget. Afgiften blev bygget op som en dynamisk afgift, der efter tre år skulle revurderes og justeres for reelle ændringer i miljøpåvirkningerne, udtaler formand for foreningen Metalemballagegruppen, Steen Haustrup, til Børsen.

Siden afgiften blev indført, er det ikke lykkedes at reducere forbruget af metalemballage, men til gengæld har producenterne mangedoblet genanvendelsesprocenten. I 2000 blev fx kun 5 % af aluminiumsemballagen genanvendt. Det tal er i dag steget til 87,6 %. Netop aluminiumsemballage blev særdeles hårdt ramt med en afgift på 33 kr. pr. kg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078