23948sdkhjf

UG Metal investerer i automatisering

I stedet for blot at se passivt til mens øst-virksomhederne løber med alle kunderne, har ledelsen hos UG Metal i Hedensted valgt at satse yderligere på automatisering af produktionen. Det kan aflæses på effektiviteten.
Endnu har Knud Sloth fra UG Metal ikke helt overblikket over, hvad de seneste investeringer har betydet, men at produktionen er blevet mere effektiv, er han ikke i tvivl om. Inden for de seneste måneder har fabrikken nemlig fået hele to nye maskiner; en maskine til viderebearbejdning af kobberlegering samt en lignende til aluminiumslegeringer.

- Vi har haft maskinen til bearbejdning af kobberlegering kørende i et stykke tid nu, og der kan vi mærke en klar effektivisering, forklarer Knud Sloth og tilføjer:

- Maskinen til aluminiumslegering har vi kun haft i et par uger nu, og jeg var faktisk ovre og se til den i dag, og det ser ud til, at den kører smertefrit.

Automatisering giver fordele
Dermed ser satsningen ud til at være en succes på flere niveauer. Produktionen er blevet effektiviseret med deraf følgende fordele for kunderne. Samtidig slipper medarbejderne for nogle af de hårde og monotone arbejdsgange, og sidst men ikke mindst giver den øgede automatisering en øget kvalitet på produkterne.

- Maskinerne er faktisk CNC-styrede, og fordelen ved det er, at emnerne laves ens hver gang. Det var umuligt, da vi tidligere lavede det hele i hånden. Vi er faktisk det første metalstøberi i Danmark der har investeret i en maskine til viderebearbejdning af kobberlegering og den første virksomhed uden for Japan, der har anskaffet en maskine til viderebearbejdning af aluminiumslegering, siger Knud Sloth, om maskinerne der blandt andet bruges til savning, afkortning og afgratning af emner

Og investeringerne stopper naturligvis ikke her. Knud Sloth er allerede i gang med at overveje, hvordan produktionen kan automatiseres yderligere, og næste investering bliver formentlig inden for robotstyret støbning.

På HI Industri 2007 vil UG Metal fremvise emner produceret på de nye maskiner. Du finder virksomheden i hal J3, stand 7320.07.

Læs mere om virksomheden på www.ugmetal.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079