23948sdkhjf

Universal klar med bordrobot

Danske Universal Robot er klar med helt ny fleksibel og let bordrobot, som kan løfte 3 kilo og arbejde side om side med mennesker. Verdensnyheden præsenteres på messer over hele verden i foråret.
Efter tre års udviklingsarbejde er Universal Robots nu klar med en ny generation af UR-robotten. Navnet er UR 3, som i følge UR bliver en global frontløber inden for samarbejdende robotter.

UR3 lanceres globalt på messer i Asien, USA og Europa i marts og april. Trods sine kun 11 kg har den nye kompakte bordrobot en løfteevne på 3 kg, den kan rotere 360 grader i alle led og kan rotere uendeligt i det yderste led. Universal Robots påpeger, at disse unikke egenskaber UR3 til den meste fleksible og lette bordrobot på markedet.

Tanken bag den nye UR3-robot er at bringe robotten helt ind på arbejdsbordet, hvor robotten kan arbejde side om side med medarbejderen.

CTO og medstifter af Universal Robots, Esben Østergaard, har stået i spidsen for den tre år lange udviklingsfase bag denne nye UR-robot:

- UR3 gør automatisering på bordniveau nemt, sikkert og fleksibelt – en enkelt medarbejder kan varetage opgaver, som normalt ville kræve to personer, ved at have UR3-robotten som sin tredje hånd. Den er det ideelle valg inden for områder, hvor der kræves 6-akset funktionalitet, og hvor størrelse, sikkerhed og omkostninger er vigtige parametre, siger Esben Østergaard.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094