23948sdkhjf

Over 100 industrifolk til topmøder om kuglelejer

Baseret på succes i cykelsporten leverer den vestjyske virksomhed CeramicSpeed nu keramiske lejer til mere end 250 produktionsvirksomheder og er i gang med at oprette et nyt test- og udviklingscenter.
På onsdag og torsdag den 4. og 5. marts samles over 100 teknikere fra dansk industri og andre virksomheder i Holstebro. De vil høre om, hvordan de kan udnytte ny teknologi i form af keramiske kuglelejer. De skal møde den vestjyske virksomhed CeramicSpeed, og interessen er langt større end forventet. Derfor er møderne flyttet fra virksomhedens bygninger i Holstebro til virksomheds- og udviklingsparken Nupark i Holstebro.

CeramicSpeed leverer allerede sine keramiske lejer til en række af Danmarks største virksomheder: Grundfos, Danish Crown, Arla Foods og Haldor Topsøe. Nu vil andre firmaer høre om erfaringerne. For eksempel kan Haldor Topsøe fortælle, at de nye lejer forøger levetiden på lejerne i en valseknuser 13 gange.

Gennem flere år har CeramicSpeed udviklet sig markant. Den årlige vækst har været fra 20 og helt op til 100 procent om året. Den største del af salget går foreløbig til sportsverdenen, navnlig cykelryttere. Flere af de store hold i Tour de France kører på cykler med lejer fra Holstebro. Det gælder blandt andre Contador og hans holdkammerater.

I 2009 begyndte CeramicSpeed at sælge til industrien. I første omgang er en række firmaer i fødevareindustrien begyndt at installere de særlige lejer. Holstebro-firmaet lægger ikke skjul på, at de er dyrere end traditionelle lejer fabrikeret af stål. De allerstørste sælges for op mod 100.000 kr. Til gengæld findes der mere og mere dokumentation for, at maskinerne kan køre meget længere uden udskiftning af lejer.

CeramicSpeed har tidligere fået tildelt Elforsk-prisen, fordi lejerne også sparer energi. Nu forstærker virksomheden sin indsats for at dokumentere besparelserne bredt inden for anvendelse af keramiske lejer. Et nyt test- og udviklingscenter i Holstebro skal bemandes med to fysikere, som firmaet allerede har ansat til at forske.

CeramicSpeed beskæftiger i alt omkring 30 personer. Hele produktionen foregår i Holstebro.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.117