23948sdkhjf

Ny Stenderup Maskinfabrik går ind i robotalderen

Den fynske underleverandør har anskaffet sin første robot, der skal sikre bedre udnyttelse af kapaciteten på et af virksomhedens drejecentre.
Løsningen er leveret af Flextek, og der er tale om en Motoman-robot, som skal føde Ny Stenderup Maskinfabriks Okuma LB3000-drejecenter.

- Vi har valgt at investere for at øge vores kapacitet lidt. Vi har svært ved at nå det, vi gerne vil, og så vil vi se, om vi kan få lidt mere igennem ved at investere i en robot, siger Torben Pryds, indehaver af den fynske underleverandør.

Har valgt en fleksibel løsning
Det er virksomhedens første robot, som er ved at blive installeret i disse dage. I løbet af marts skal virksomhedens ansatte undervises i brugen, og Torben Pryds satser på, at den er fuldt i drift i slutningen af måneden.

- Det er en 20 kilos flytbar robotcelle. Der hvor den også adskiller sig fra andre er, at man nemt kan pakke den sammen og køre den væk på en pallevogn og stille den op ved en anden maskine. Så den er ikke nødvendigvis dedikeret til én maskine, forklarer Torben Pryds, der ikke vil afvise, at der kan komme yderligere robotter i fremtiden.

- Nu skal vi lige have prøvet denne her af og se, om vi kan få det til at fungere i hverdagen. Vi kører hovedsageligt små serier i vores produktion, og netop derfor har vi lagt vægt på at få en løsning med korte opstillingstider, fortsætter Torben Pryds.

Han har dog ingen planer om at opgradere med nye produktionsmaskiner i nærmeste fremtid.

- Der skete temmelig meget i 2014 med to nye maskiner, så vi prøver lige at klappe hesten lidt i den næste tid. Vores maskinpark er nu meget ny, og det er morderne multitask-maskiner og 5-aksede bearbejdningscentre, slutter Torben Pryds.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094