23948sdkhjf

JW i Ikast konkurs - 70 mister jobbet

Store tab i dele af den midtjyske virksomhedsgruppe sender JW Industri i knæ. Stifteren vil redde de sunde aktiviteter.
Midtjyske JW-Group i Ikast med JW Industri og flere andre datterselskaber, er i samlet flok gået konkurs. Det oplyser virksomheden onsdag i en pressemeddelelse.

Virksomhedsgruppen har lidt så store tab på aktiviteterne i datterselskabet JW Engineering, at hele JW-Group er trukket med i faldet.

Derudover har der også været tyngende tab i JW-Groups datterselskaber Nama, Gipo-2011 og Scanhugger, som alle er gamle konkursboer, som JW-Group i de senere år har købt op. Især Gipo-2011 og Scanhugger har været underskudsforretninger for JW-Group. Samlet har disse to datterselskaber mistet knap 5 mio. kr. på tre år.

Fatal kaution
Disse tab har trukket JW Industri med i faldet, selv om JW Industri i flere år i træk har givet overskud, og selv om JW Industri ved udgangen af 2013 havde en egenkapital på 14 mio. kr.

Grunden er, at JW Industri kautionerede og stillede sikkerhed for sine søsterselskaber.

- Dette har bevirket, at egenkapitalen i JW Industri er tabt, og der er fremkommet et likviditetsbehov, som ikke kan finansieres. Dette er årsagen til, at driften også her er indstillet. Selskaberne går desværre konkurs, skriver John Winther i pressemeddelelsen.

Vil genrejse JW Industri
JW-Groups syv datterselskaber, som samlet er sendt i knæ, beskæftigede indtil konkursen 70 ansatte.

Virksomhedens stifter John Winther, som startede op for 20 år siden, håber at JW Industri, som udgjorde JW-Groups sundeste del, vil kunne genrejses i mindre skala.

- Men der er mange ting, der skal falde på plads endnu, skriver han i pressemeddelelsen.

Gipo-2011 har et navnesammenfald med det danskejede Gipo Sp. z o.o., som har produktion i Polen. Det er Gipo-2011, som er gået konkurs og ikke det dansk/polske Gipo Sp. z o.o.

Der er ingen relation mellem de to virksomheder, der deler navnet Gipo.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078