23948sdkhjf

DM i Skills rykker til Fredericia

Den sjette udgave af danmarksmesterskaberne for erhvervsuddannelser afholdes i Messe C i Fredericia.
Til februar næste år indtager landets dygtigste lærlinge Fredericia. Oveni kan byen se frem til tusinder af gæster i løbet af de tre konkurrencedage. Således blev det netop afholdt DM i Bella Center besøgt af intet mindre end 68.000, hvilket var ny besøgsrekord.

Det er de seks kommuner i Trekantområdet, der får til opgave at arrangere det næste DM i Skills. Næstformand i Dansk Byggeri Sydjylland, Michael Lund Kristensen, håber, at Trekantområdet kan løfte det store arrangement til nye højder:

- Jeg er sikker på, at vi sammen kan skabe de ideelle forhold for deltagerne og skabe en masse spændende aktiviteter for de tusindvis af folkeskoleelever, der bliver inviteret med til arrangementet. DM i Skills er en fantastisk mulighed for at vise, hvad erhvervsuddannelserne har at byde på. Det store fokus, der i forvejen er på erhvervsuddannelser i området, bliver i dén grad forstørret af arrangementet, siger han.

Michael Lund Kristensen understreger, at folkeskolerne og erhvervsskolerne i Trekantområdet og resten af landet allerede nu gerne må skrive sig bag øret, at de skal finde tid og midler til at sende børn og unge til Skills til næste år. Og de må gerne tage mor og far med, så forældregenerationen kan få øjnene op for, at der er mange spændende og attraktive uddannelser udover de boglige. Der bliver nemlig brug for flere dygtige unge på håndværksuddannelserne.

- Prognoser viser, at vi kommer til at mangle faglært arbejdskraft i årene fremover. Og vil vi blive ved med at være et produktionsland, som skaber velfærd til hele samfundet, er DM i Skills en god mulighed for at tiltrække flere unge til håndværksuddannelserne, siger Michael Lund Kristensen.

DM i Skills løber af stablen i Fredericia fra d. 4.-6. februar 2016.

Artiklen er en del af temaet DM i Skills.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079