23948sdkhjf

Analyse: Danske medarbejdere er lønnen værd

Danske medarbejdere tilfører i gennemsnit virksomhederne en gevinst på 160 kroner per arbejdstime, konkluderer tænketanken Cevea i en analyse.
En ny analyse fra Cevea viser, at danske medarbejdere i gennemsnit tilfører virksomhederne 411 kroner per arbejdstime. Modregner man udgifter til løn, står virksomhederne med en gevinst på 160 kroner per arbejdstime. Ifølge Cevea er det næsthøjest i Europa.

- Der er ingen tvivl om, at de danske arbejdere er hver eneste krone af deres løn værd. Selvom lønningerne i Danmark er højere end i mange andre europæiske lande, er det ubestrideligt en god forretning for virksomhederne, når man ser på den værdi, de får igen, siger analysechef Jens Jonatan Steen.

Ifølge Cevea er de danske lønninger således ingen hindring for værdiskabelse – og slet ikke i industrien, hvor arbejderne tilfører en gennemsnitlig værdi på 464 kroner per arbejdstime. Ifølge analysen giver det virksomhederne et udbytte på 188 kroner, når lønnen er trukket fra.

- Produktiviteten i den danske industri er skyhøj, men vi kan se, at lønningerne ikke er fulgt med de seneste år. Det er virksomhederne nok ganske tilfreds med, men det er langtfra sikkert, at det har gavnet beskæftigelsen. Siden 2008 har branchen mistet mange job, og stigningen i værditilførsel skyldes derfor til dels færre arbejdstimer og en effektiviseret produktion. Og det er udelukkende kommet virksomhederne til gode, siger Jens Jonatan Steen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078