23948sdkhjf

Falck Schmidt ACE leverer rørbro til den nye Ringsted-bane

Fredericia-virksomheden har netop leveret to 15 meter lange kompositrør, som skal agere rørbro for fjernvarmerør.
Anlægget af denne nye bane mellem København og Ringsted har medført, at VEKS (Vestegnens Kraftvarme) og HOFOR (Hovedstadens Forsyningsselskab) skal flytte en række vand-, spildevands- og fjernvarmeledninger, og de to forsyningsselskaber har i den forbindelse været nødsaget til at føre fjernvarmerørene henover banestrækningen ved Vigerslevvej i Hvidovre.

VEKS henvendte sig derfor til Falck Schmidt ACE med et den opgave, at virksomheden skulle fremstille en rørbro, hvori fjernevarmerørene kunne transporteres over banelegemet.

- Et frit spænd på 14 meter og med en belastning fra de vandfyldte fjernvarmerør på 550 kg pr. meter sammenholdt med, at materialet, for at undgå springstrøm fra togenes køreledninger, ikke måtte være elektrisk ledende, gav da virksomheden nogle spændende udfordringer, men vi arbejder jo hver dag med at erstatte konventionelle stål- og aluminiumsløsninger med kompositmaterialer, så vi tog naturligvis imod udfordringen, udtaler Bo Rasmussen, administrerende direktør for Falck Schmidt ACE.

Løsningen er blevet til to filamentviklede kompositrør i Ø750 mm, som med bare 15 mm i godstykkelse også har indbygget pilhøjde således, at rørene ved fuld belastning ligger helt vandrette:

- Fordelen ved vores fremstillings-teknologi gør, at vi kan skræddersy røremner til at have styrken i den helt optimale retning og med en yderst minimal egenvægt, udtaler Bo Rasmussen.

Falck Schmidt ACE står nu overfor at gå i gang med fase to, som drejer sig om bøjningerne og de lodrette rør til rørbroen.

Om Falck Schmidt ACE
Falck Schmidt ACE A/S i Fredericia er et datterselskab til odenseanske Falck Schmidt Defence Systems, og beskæftiger sig med design, beregning og fremstilling af kompositløsninger i både glas-, kul-, aramid-, basalt- eller lignende fibre.

Virksomheden henvender sig til kunder indenfor både den generelle industri, vandbehandlingsanlæg, arkitektur, ingeniørfirmaer, offshore, vind, rumfart, kemisk industri, flyindustrien, marine, militær etc., hvor der er behov for lette, men meget stærke, retnings- og termostabile samt antikorrosive løsninger.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.347