23948sdkhjf

AVN Pladeteknik fordobler omsætningen

Det kunne betale sig at holde igen med fyringer i kriseårene, mener AVN Pladeteknik, som har fremgang.
Et overskud efter skat på 1,3 millioner kroner. Det er årsresultatet, som AVN Pladeteknik i Brøndby netop har offentliggjort for perioden fra maj 2013 til og med april 2014.

AVN Pladeteknik, som er dansk eneforhandler af plademaskiner fra tyske Trumpf, har dermed vendt et mindre underskud til et overskud.

- Vi har en masse medarbejdere, som besidder en voldsom mængde knowhow, og den omkostning har vi, uanset om vi sælger x eller y antal maskiner, siger Christian Madsen, som er administrerende direktør.

AVN Pladeteknik er dansk eneforhandler af pladebearbejdende maskiner fra tyske Trumpf Gruppe og forhandler kun Trumpf. Det er et strategisk valg af AVN Pladeteknik, oplyser forhandleren.

Dermed adskiller AVN Pladeteknik sig fra forhandlerbranchens traditionelle mønster, hvor man enten er en salgsorganisation for en producent eller en fritstående forhandler med agentur på flere varemærker, da AVN Pladeteknik er en fritstående forhandler med gensidig eksklusiv tilknytning til en maskinproducent.

Se i øvrigt Metal Supplys brancheanalyse over maskinleverandører i Danmark.
Dermed siger han også, at man undlod at ty til fyringer, mens det gik værst, som det gik i 2010, som man sluttede med 2,5 mio. i underskud.

I virksomheden var ledelsen ellers fristet til at skære, fortæller han, men man valgte bevidst at lade være. Kun få stillinger har man nedlagt ved ikke at genbesætte stillinger efter naturlig afgang.

Læs også: Maskinhandlerne går fra minus til lille plus

- Selv om man har tre til fire år med smalhals, så er det vigtigt at fastholde sin knowhow, så man ikke er bagud på point, når det pludselig går stærkt igen.

Folk tør investere igen
Han kalder det dermed for en langsigtet investering, at man holdt på medarbejderne på trods at underskud.

- Vores folk er i den grad specialister, og det ville tage lang tid at bygge det op igen, siger han.

Og det har altså lønnet sig i det seneste regnskabsår, hvor den trecifrede millionomsætning er fordoblet i forhold til året før.

- Vi føler, at der igen er en tro på tingene på markedet. Folk tør investere igen. Men regnskabstallene er også ramt af lidt tilfældigheder. Om en stor levering rammer den ene eller den anden regnskabsperiode.

AVN Pladeteknik indgår i en brancheanalyse, som Metal Supply har foretaget, hvor otte af de mest toneangivende aktører i maskinhandlerbranchen er sat under lup.

Analysen viser blandt andet, at det udover AVN Pladeteknik blot er Masentia blandt maskinforhandlerne, der har været i stand til at generere et overskud over 1 million kroner i seneste regnskabsperiode.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109