23948sdkhjf

Kilde A/S Automation på kandidatjagt

Virksomhederne skal også huske selv at tage ansvar, når der skal findes velkvalificeret arbejdskraft, mener direktøren for den nordvestjyske automationsvirksomhed.
På Skive-egnen er det de mindre og mellemstore virksomheder, som Kilde A/S Automation, der kendetegner erhvervssammensætningen. Flere af dem oplever massiv fremgang og bevæger sig i disse år fra de traditionelle håndværks- og produktionsfag til en mere innovativ og moderne industriel identitet, mange med et globalt afsæt. Behovet for højtuddannet arbejdskraft er stort, og derfor bejler flere og flere virksomheder til de studerende på universiteterne. Det gælder i høj grad også for Kilde A/S Automation, hvor der hen over sommeren er opslået fem ledige specialiststillinger, herunder tre ingeniørstillinger og et job som softwarespecialist.

Jobbene er der altså. Og det er forudsætningen for, at de unge vil vende tilbage efter endt uddannelse. Men der foreligger en opgave med at formidle til de nyuddannede, at en stilling i en mindre eller mellemstor virksomhed langt fra de store uddannelsesbyer kan være mindst lige så fagligt stimulerende og udfordrende som et job i en global koncern med et navn, som alle studerende kender.

Skal gøre sig synlig
Det er baggrunden for, at Skive Kommune, sammen med en række virksomheder på egnen – herunder Kilde A/S Automation, har indgået en formel samarbejdsaftale med Aalborg Universitet. Formålet med aftalen er at skabe vækst og vidensudveksling og dermed understøtte det lokale erhvervslivs behov for kvalificeret arbejdskraft. I alt 21 virksomheder fra Skive Kommune deltager i samarbejdsaftalen, som løber frem til udgangen af 2015.

Hos Kilde A/S Automation har administrerende direktør Peter Friis, som flere af de øvrige virksomheder, der deltager i samarbejdsaftalen med Skive Kommune og Aalborg Universitet, positive forventninger til resultaterne. Han fastslår dog, at virksomhederne har et stort ansvar selv for at skaffe kvalificeret arbejdskraft.

- Det er helt afgørende, at vi som virksomhed gør os synlig overfor de studerende. De lærer os ikke at kende af sig selv, understreger Peter Friis.

Indflydelse på egen stilling
At det ikke nødvendigvis er nogen hindring, at virksomheden ligger langt fra universiteterne, er Kilde A/S Automation netop et eksempel på. 28-årige René Klaris er diplomingeniør med speciale i industri og produktion, og han er i dag ansat som automationsingeniør hos Skive-virksomheden. Noget nær drømmejobbet for den unge ingeniør, der har rygsækken fyldt med faglige ambitioner.

For René var det aldrig rigtig aktuelt at søge ind hos en af de globale koncerner, vi har herhjemme. Mest fordi udsigten til et job i en mindre, men meget innovativ og fremsynet virksomhed har så meget mere at byde på, mener René.

- Her er potentialet enormt, og muligheden for at få indflydelse på din egen stillingsbeskrivelse og indholdet i dit job er meget stort i en mindre virksomhed, understreger René, der allerede mens han endnu var i gang med studierne, kom i praktik hos Kilde A/S Automation. Siden har han selv været med til at udforme dén stilling, han har i dag.

Det rigtige match
Det rigtige match mellem virksomhed og medarbejderens interesser og kompetencer er afgørende, især for en virksomhed af Kildes størrelse, mener René. Det gælder også i forhold til studerende, der ønsker at komme i praktikforløb hos en relevant virksomhed.

- For en virksomhed af vores størrelse har vi ikke nødvendigvis nogle specifikke beskrivelser på et eventuelt praktikforløb, så kommer der en studerende med et ønske om et særligt praktikforløb inden for et bestemt felt, kan forløbet tilrettelægges i forhold til den enkelte studerendes ønsker og virksomhedens aktuelle projekter. Dermed sikres det helt rigtige match mellem det, den studerende kan tilbyde, og de kompetencer, virksomheden efterlyser, siger René, hvis eget praktikforløb og senere job hos Kilde A/S Automation blev skræddersyet på den måde.

Under Renés praktikforløb fik Peter Friis, der selv har en baggrund som ingeniør, hurtigt blik for den unge mands evner og arbejdslyst.

- Allerede i løbet af praktikken imponerede han os, da han forud for vores deltagelse i HI-industrimessen i Herning designede et anlæg, der bød de besøgende på vores stand på en flaske kildevand. Det var ikke alene et eksempel på fint ingeniørarbejde, det var også godt tænkt i forhold til målgruppen på messen, siger Peter Friis.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.422