23948sdkhjf

KP Komponenter i Spjald opruster med 12 maskiner i millionklassen

Outsourcing hos eksisterende kunder sender flere opgaver i armene på vestjysk underleverandør. Men vækstfesten er alvorligt truet af en ganske bestemt udfordring.
Hydraulikproducenten KP Komponenter i Spjald opruster nu med 12 nye spåntagende maskiner, som skal bemandes i treholdsskift. En samlet investering til 15 mio. kr.

Investeringen skal give et yderligere løft til virksomheden, som fra 2012 til 2013 øgede nettooverskuddet fra ca. 16 til 26 mio. kr.

Produktionsdirektør Kim Brødbæk forklarer blandt andet investeringen med øget outsourcing fra eksisterende kunder i hydraulikbranchen.

- Vi oplever, at flere steder vælger outsourcing. Måske af strategiske grunde på grund af gammelt udstyr eller flytning. Det er en stor investering at købe nyt, og måske ønsker nogle virksomheder ikke at binde så meget kapital i produktionsudstyr, siger Kim Brødbæk.

Men det er ikke kun eksisterende kunders outsourcing, som har tilskyndet investeringen.

- Det er også bare eksisterende kunder, som har god vind i sejlene, og så har vi også fået flere nye kunder, siger han til Metal Supply.

Medarbejdere som flaskehals
Ordrevæksten kunne have været en ren fest for den vestjyske virksomhed. Problemet er, at det er svært at skaffe de op mod 20 nye medarbejdere, som maskinerne vil kræve for at kunne drive dem med treholdsskift.

I en ansøgningsrunde modtog KP Komponenter kun to ansøgninger fra mulige nye medarbejdere med relevant uddannelse, så de dermed kunne glide direkte ind i produktionen. Resten af ansøgningerne er kommet fra ufaglærte og fra faglærte i andre brancher, og det udfordrer alvorligt, påpeger Kim Brødbæk. En del af disse ansøgere er man nødt til at opkvalificere, så de kan varetage opgaverne.

- Det vil kræve et 16 ugers basisforløb, og så skal vi bruge en del tid på dem efterfølgende. Har man en ustabil proces, så vil det kræve, at nogle af de fagligt dygtige medarbejdere kommer til og hjælper, og det vil betyde, at vi har dobbelt bemanding. Det kan nemt blive et problem for os i den konkurrencesituation, vi står i, siger han.
Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078