23948sdkhjf

Bredal investerer i Nordeuropas største pulverlakerings-anlæg

Den østjyske producent af gødningsspredere er gået fra våd- til pulverlakering med et nyt lakeringsanlæg.
Da Bredal besluttede sig for at udskifte sit lakeringsanlæg, gik et større researcharbejde i gang. Virksomheden har hidtil sværget til vådlakering, og var egentlig også opsat på at fortsætte ad den vej, men efter en turne rundt til eksisterende anlæg i Europa, ændrede de dog mening.

- Vi har valgt pulverlak af flere grunde, men primært for at kunne øge vores generelle kvalitet og finish, men også fordi vi ikke kunne overholde miljøkrav (VOC) med den vådlak, vi anvendte, forklarer Torben Sørensen fra Bredal til Metal Supply.

Stigende interesse for pulverlakering
Selve pulvercellen er leveret af Herlev-virksomheden G.A. Hansen, og kommer fra schweiziske Gema. G.A. Hansen har specialiseret sig i leverance af skræddersyede overfladebehandlingsanlæg, og her var administrerende direktør Dan Borup Iversen ikke i tvivl om, at Bredal skulle gå pulver-vejen.

- Vi oplever at mange virksomheder har problemer med VOC, og de problemer har man ikke med pulver. Derfor ser man nu en tendens til, at virksomhederne går over til pulver. Samtidig går produktionstiden fra flere dage ved vådlakering til få minutter. Det giver en fleksibilitetsmæssig fordel, fordi man ikke skal have så mange komponenter på lager, forklarer Dan Borup Iversen.

- Hos Bredal lakerer de XXL-komponetet helt op til 2,5x2,5x8 meter, så der er tale om den største pulvercelle i Norden. Vi giver emnerne et zinkpulver som primer og giver dem bagefter polyester som topcoat. I dag kører 80 procent af komponenterne automatisk igennem anlægget, hvor det før var manuelt det hele, uddyber han.

Gode erfaringer
Udover selve pulveranlægget, som er leveret af G.A. Hansen, har Idealline leveret tilhørende ovne og conveyor, og Rösler har leveret sandblæsnings-anlæg. Anlægget har nu været i drift hos Bredal i otte måneder, og har virket fuldt tilfredsstillende.

- Generelt har vi gode erfaringer indtil videre; øget kapacitet, bedre kvalitet, flottere finish. Der har dog været en lang indkøringsperiode på anlægget, og det tager tid for medarbejderne at omstille sig fra vådlak til pulver, forklarer Torben Sørensen.

- Vi har ikke sparet noget på den daglige drift, hvilket heller ikke var formålet med investeringen, men vi har forøget vores kapacitet væsentligt, så vi bedre kan følge med i perioder, hvor der er ekstra meget at lave, slutter han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093