23948sdkhjf

Vindmølle-underleverandører klar til opkøb

Der er udsigt til så stor vækst i vindmølleindustrien, at det kræver større og mere velkonsoliderede underleverandører og producenter.
Ifølge Jyllands-Posten viser en undersøgelse, at hver tredje danske vindmølleunderleverandør er interesseret i enten opkøb, frasalg eller fusioner. Og det giver god mening i en branche, der bliver stadig mere global, og som står over for enorm vækst i de kommende år.

- Derfor vil underleverandørerne organisere sig på nye måder. Det vil ske både ved opkøb, men også ved forskellige former for samarbejder, siger administrerende direktør i Vindmølleindustrien, Jan Hylleberg, til avisen.

Han bakkes op af Stig Nymann, der er analytiker i Dansk Aktie Analyse. Han tror dog ikke, vi vil se store producenter som Vestas, Siemens og GE købe op og antyder dermed, at konsolideringen kommer til at ske længere nede i fødekæden.

En ny markedsrapport fra Make Consulting vurderer, at der i 2014 vil blive installeret 48.300 MW vindmøllekapacitet på verdensplan, hvilket er det højeste nogensinde. I perioden 2014-2019 ventes der at blive installeret i alt 250.000 MW.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172