23948sdkhjf

National svejsekoordinator nummer 100 uddannet

Uddannelsen ”National svejsekoordinator” på Metal College Aalborg kunne torsdag markere endnu en milepæl.
Den dag modtog kursist nummer 100 beviset på, at have gennemført uddannelsen, og kursisten med det runde tal på beviset blev Thorkild Olsen fra Burmeister & Wain Energy.

Metal College Aalborg har i samarbejde med DS Håndværk & Industri etableret uddannelsen, for at virksomheder fremover kan leve op til de nye krav til stål- og aluminiumskonstruktioner i byggeriet - regler som bliver gældende fra 1. juli 2014. De nye internationale krav betyder, at alle disse bygningskonstruktioner fremover skal CE-mærkes.

Men for de 13 deltagere på holdet, der alle kom fra Burmeister & Wain Energy, slutter processen ikke med modtagelsen af certifikaterne. Metal College Aalborg har oprettet en gruppe på LinkedIn, hvor udvekslingen af erfaringer og opslag om nye regler og fortolkninger vil holde de nationale svejsekoordinatorer opdateret. Og skulle der rejse sig spørgsmål i det praktiske arbejde med CE-certificering, så vil der her være hjælp at hente fra fx skolens lærere.

Metal College Aalborg var det første uddannelsessted i Danmark, der udbød en uddannelse til national svejsekoordinator. DS Håndværk & Industri skønner, at de nye krav om, at skulle håndtere kvalitetsstyring og dokumentation på et højt niveau vil berøre omkring 500 danske virksomheder. Det vil kræve, at virksomhederne har en svejsekoordinator med den fornødne uddannelse – ellers må de købe sig til assistance udefra.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094