23948sdkhjf

Optimismen spirer forud for VTM 2014

Hos brancheforeningerne Værktøj og Værktøjsmaskiner og Dansk Værktøjsmaskinforhandler Forening mærker man stigende investeringslyst blandt kunderne.
Når VTM 2014 løber af stabelen den 1.-4. april, er det anden gang, messen afholdes. Siden første udgave i 2011 er der kommet mere gang i den danske industri, og det er noget, man også mærker hos de to brancheforeninger Værktøj og Værktøjsmaskiner og Dansk Værktøjsmaskinforhandler Forening, der er med som arrangører af messen.

- Hvis man kigger på tendensen med investeringer, er der en optimisme i markedet. Markedet har ellers været meget stringent i 2011 og 2012, men nu kan vi se på vores egen ordreindgang, at der er stigende interesse, fortæller Kim Nielsen, der udover at være formand for Dansk Værktøjsmaskinforhandler Forening er direktør hos Yamazaki Mazak Danmark.

Investerer i større maskiner
Samme tendens oplever man hos Værktøj og Værktøjsmaskiner. Formand Karsten Kaas Eriksen, der også er direktør hos 3K Værktøj, får også positive tilbagemeldinger fra sine medlemmer.

- Jeg må sige, at situationen lige nu er mere positiv, end den har været længe. Folk er blevet mere villige til at købe – også større ting. Og det i sig selv er med til at sætte nogle ting i gang, forklarer han, og bakkes op af Kim Nielsen.

- Inden for vores segment er vi røget over i de mere avancerede maskiner, hvor vi under krisen var i de lidt mere simple maskiner. Det er min fornemmelse, at virksomhederne investerer for at gøre sig mere konkurrencedygtige.

Krisen har sat sit præg
Om opsvinget har bidt sig helt fast, er der dog ingen af de to brancheformænd, der er villige til at garantere, men de er enige om, at kriseårene har sat deres præg på kundernes investeringsmønstre.

- Man tænker sig lidt mere om i dag og investerer i det, man har brug for, hvor man før i tiden regnede med, at der nok skulle komme nogle nye ordrer, der kunne tjene investeringen hjem, siger Kim Nielsen.

- Kunderne er også stadig uhyggeligt prisfokuserede, og der er det min holdning, at det er en meget kortsigtet tankegang. Man ved, hvad man har, og så tør man ikke springe ud på det dybe vand, supplerer Karsten Kaas Eriksen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078