23948sdkhjf

Vestas-konkurrenter rotter sig sammen

Gamesa og Areva har indgået en strategisk alliance, der skal sikre de to vindmølleproducenters position på offshore-markedet.
Areva og Gamesa forhandler om at oprette et 50/50 joint venture-selskab. Det sker for at få del i den eksplosive vækst, der ventes inden for offshore-vind i de kommende år.

Udgangspunktet for samarbejdet bliver Arevas 5 MW offshore-mølle, og sammen vil de to virksomheder sætte turbo på udviklingen af en 8 MW-platform til fremtidens møller.

Joint venturet overtager samtidig projekter i Storbritannien og Frankrig, som hidtil har været ledet af Areva.

- Denne aftale med Areva tillader Gamesa at positionere sig som markedsleder inden for offshore-vindindustrien. Joint venturet vil sikre Gamesa yderligere en profitabel vækstplatform ved siden af vores 2013-2015 forretningsplan, og denne vil give materielle synergier med vores onshore-vindaktiviteter, siger Ignacio Martin, bestyrelsesformand hos Gamesa, og tilføjer:

- Ligeledes vil joint venturet bane vejen for skabelsen af en førende og banebrydende virksomhed inden for offshore-segmentet med knowhow fra hele vindenergiens værdikæde.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188