23948sdkhjf

Foodtech-gruppe kom godt fra start i 2013

Eksportforeningens fødevarenetværk er tilfreds med sit unge liv og vil fordoble medlemstallet i 2014.
Procesudstyr til fødevarer er i stærk vækst på verdensplan, men hvordan kan danske virksomheder hjælpe hinanden med at klare sig på verdensscenen?

Det var grunden til, at Eksportforeningen i december 2012 dannede netværket Danish Food Tech Group. Initativet har for nylig rundet sit første år, og man er tilfreds med opbakningen og medlemstallet.

Da man startede netværket i december 2012, var der cirka 16 i opstartsgruppen, og det antal er i løbet af 2013 blevet fordoblet til 32.

Eksportforeningens koordinator Heidi Ravn mener, at det har været en succesfuld opstart.

- Vi har skabt den grundbase, der skal til, for at lave de aktiviteter, vi gerne vil lave. Skal man have noget af det og udnytte hinandens kompetencer, så kræves der også en vis pondus og at medlemmerne rent faktisk møder op. Og det gør de netop også, og det fortæller os, at det er det rigtige set-up, at vi holder fire årlige møder.

Samtale skaber værdi
Danish Food Tech Group blev lanceret blandt andet på opfordring fra en række danske leverandører af fødevareprocesudstyr og teknologi.

Virksomhederne efterspurgte et netværk, som var specifikt målrettet rådgivere og leverandører af procesudstyr til fødevarebearbejdning, og hvor der var fokus på salg til både nære og fjerne eksportmarkeder.

- I netværket sætter medlemmerne sig ned og taler sammen og udveksler viden, og det giver værdi. Vi har fokus på, at netværk skal føre til samarbejde, så systemeksport og samlede løsninger er altid højt på agendaen til vores netværksmøder, siger Heidi Ravn.

Foruden netværksmøder arrangerer Danish Food Tech Group også fælles eksportfremstød som fx et fælles fremstød til Ruslands største messe for fødevareprocesudstyr.

Arrangementet gav for eksempel virksomheden Scanbelt 110 nye russiske kontakter, hvoraf en stor del efterfølgende fik tilbud, som der nu arbejdes på at gøre til konkrete ordrer i 2014.

Også Eksportforeningen har store forventninger til foodtech-netværket i 2014. Man håber at kunne fordoble medlemstallet igen i 2013 - fra det nuværende medlemstal på 32 og til cirka 64.

Artiklen er en del af temaet Foodtech.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.189