23948sdkhjf

DI: Systematik øger produktiviteten

Mindre virksomheder har gavn af at lære de store virksomheders systematik, mener Mark Fisker, produktivitetskonsulent i DI.
- Der er stor forskel på virksomheder. De helt store som Danfoss og Grundfos har selv muskelkraft til at flytte sig, men kigger man derimod længere nede i segmentet hos de mindre og mellemstore virksomheder, så har de generelt en mindre systematisk tilgang, siger Mark Fisker.

Han er produktivitetskonsulent for Metal- og Maskinindustrien i Dansk Industri og står i spidsen for produktivitetsseminaret "Høst de Lavthængende Frugter", som nu er i gang med sit tredje hold af kursister.

Og missionen er netop at styrke systematikken hos især de mindre metalvirksomheder. Med ganske få midler kan der være store gevinster at høste.

- Mange steder er produktionsflowet ikke særlig godt. Man sætter ting i gang, som er uafklarede og ikke tilstrækkeligt specificerede. Der er ikke styr på, om man har de kompetencer, der skal til for at bemande de maskiner, der er behov for, nævner han.

Han påpeger, at for en underleverandør er det en særlig udfordring, at man arbejder fra ordre til ordre:

- Og dermed ved man ikke på langt sigt, hvad man skal lave og hvornår, men man har nogle mennesker og maskiner til rådighed, som skal sendes derhen, hvor arbejdet er. Og det er jo underleverandørens fornemste opgave: At søge hen, hvor arbejdet er.

Derfor starter forbedret produktivitet allerede på kontoret, mener Mark Fisker.

- Så snart ordrebekræftelsen er i hus, skal man begynde at klargøre produktionsgrundlaget, så det er i orden, for jo hurtigere det er på plads, desto mere tid er der til produktion, så man kan blive færdig til tiden.

Mark Fisker har oplevet, at de medvirkende virksomheder har været dygtige til at forbedre sig på kort sigt, men på længere sigt er det en udfordring for mange at fastholde den tillærte systematik.

- Det kræver, at man laver en struktur, som også implementeres i hverdagen, for det er den eneste måde, man kan fastholde forandringerne på. Mange bliver overraskede over effekten af noget så simpelt som et dagligt tavlemøde, fortæller han.

Og han nævner et yndlingseksempel med en virksomhedsleder, der udtrykte sin skepsis:

- Han sagde: "Jeg forstår ikke, hvordan det virker, men pludselig leverer vi alting til tiden."

Artiklen er en del af temaet Produktivitet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079