23948sdkhjf

Rig-ordre til Semco

Esbjerg-virksomheden er for øjeblikket i gang med opgraderingen af en rig for Transocean.
To år efter etableringen af Semco Maritimes dedikerede område til reparation af rigge i Esbjerg havn er aktiviteten stadig høj.

Lige nu er ca. 100 medarbejdere i gang med at opgradere boreriggen GSF Monarch, som er ejet af Transocean. Opgraderingen indebærer blandt anden installation af nye kraner og andet udstyr, før riggen kan genoptage sit arbejde i den britiske del af Nordsøen. Det skriver Semco Maritime på sin hjemmeside.

Tiltrækker projekter uden for Danmark
Ordren, der har en samlet værdi på ca. 50 mio. kr., styrker Semco Maritimes position inden for rig-projekter. Siden etableringen i Esbjerg havn for to år siden har Semco gennemført ni opgraderinger af rigge på stedet.

- Dette er til dels, fordi Esbjerg ligger godt placeret geografisk i forhold til olie- og gasaktiviteterne i store dele af Nordsøen. Med vores one stop-faciliteter og omfattende erfaring er vi i stand til at håndtere alle slags projekter og løse opgaverne hurtigt og til tiden. Dette er vigtige konkurrenceparametre i markedet, siger Hans-Peter Jørgensen, senior vice president, Semco Maritime.

- Selvom der ikke er mange borerigge i den danske del af Nordsøen, som har brug for service og reparationer i år, har vi været i stand til løbende at tiltrække nye projekter til Esbjerg fra andre dele af Nordsøen, siger Hans-Peter Jørgensen.

Høj vækst
Inden for de sidste tre år har Semco haft høj vækst inden for rig-projekter, hvor omsætningen er fordoblet fra år til år. Sidste år omsatte divisionen for 725 mio. kr. efter et rekordår med projekter i blandt andet Esbjerg, Norge og Vietnam.

- I år har vi ikke den samme eksplosive vækst, som vi havde sidste år, men markedsudsigterne for rig-projekter er stadig gode, og vi har flere store projekter i pipelinen, fx i Esbjerg, siger Hans-Peter Jørgensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078