23948sdkhjf

Virksomheder i kø for at arbejde for offshore-industrien

Tilbud om at deltage i nyt erhvervsfremmeprojekt har fået mange små underleverandører til at interessere sig for offshore-sektoren.
Virksomhederne står i kø for at komme til at arbejde for offshore-industrien, efter de tidligere på året fik tilbudt at være med i et nyt erhvervsfremmeprojekt.

Der vil således formentlig være fundet 75 nye virksomheder til offshore-industrien, når initiativet ”Mikrovirksomheder i offshore-industrien” lanceres ved et kickoff arrangement 17. september i Esbjerg.

Ringet op en søndag
Offshore-industrien har så travlt, at der mangler underleverandører på en række områder. Det har fået det nationale videncenter for offshore-industrien, Offshoreenergy.dk, til at henvende sig til en række virksomheder med tilbud om gratis hjælp til at overkomme de barrierer, som normalt afholder mindre virksomheder fra at arbejde for offshore-sektoren.

Tilbuddet gælder de såkaldte mirkovirksomheder – virksomheder med under 10 ansatte og en omsætning under 15 mio. kr. om året. I løbet af blot 14 dage henvendte de første 30 virksomheder sig.

- Vi offentliggjorde nyheden om tilbuddet til landets mikrovirksomheder midt i sommerferien, alligevel bliver vi kimet ned, og jeg er såmænd blevet ringet op en søndag eftermiddag af en interesseret virksomhedsejer, fortæller projektchef Marianne Thorlund Tølbøll, Offshoreenergy.dk.

Bornholmere vil også med
Der skønnes at være 7.000 mikrovirksomheder i Danmark - heraf vurderes de 350 at være relevante for offshore-industrien. Omkring 100 af disse virksomheder er beliggende i Esbjerg, men projektet henvender sig til virksomheder i hele landet.

Det er blandt andet virksomheder inden for metalbearbejdning, overfladebehandling, management og teknisk rådgivning, som inviteres med i projektet, og virksomheder over det meste af landet har meldt sig til det nye projekt – blandt andet også fra Bornholm.

- Vi har tidligere fokuseret på fiskerindustrien, men i forbindelse med et generationsskifte var det oplagt at se på mulighederne inden for nye markeder. Og offshore-industrien er oplagt. Vi har ekspertisen inden for bearbejdning af eksempelvis rustfri stål, og vi har de maskiner, der skal til for at bearbejde metalemner til brug offshore, siger Rene Pedersen fra maskinfabrikken Trio Nexø.

Kan stadig være med
”Mikrovirksomheder i offshore-industrien” er et initiativ af Offshoreeergy.dk, der med støtte fra Esbjerg Kommunes pulje til vækstfremme er gået sammen med Erhvervsakademi SydVest og Esbjerg Erhvervsudvikling for at opsøge interesserede mikrovirksomheder.

Virksomhederne tilbydes opkvalificeringsforløb baseret på analyser af virksomhedens styrker og svagheder, og det er gratis at deltage. Desuden tilbydes virksomhederne at blive en del af et særligt netværk for mikrovirksomheder, som dermed får et fælles forum, hvor det er muligt at udveksle erfaringer. Alt dette vil virksomhederne få præsenteret ved kickoff arrangementet tirsdag den 17. september i Esbjerg.

Interesserede virksomheder kan fortsat henvende sig til Offshoreenergy.dk og få mere at vide om mulighederne for at deltage i projektet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098