23948sdkhjf

Skovlproducent indleder fossilfrit samarbejde med stålkæmpe

Skovlproducenten Sjørring har indgået et nyt samarbejde med den nordiske stålproducent SSAB med målet om at bidrage til en mere bæredygtig fremtid

Hvert år forbruger Sjørring 15.000 tons stål i sin produktion af skovle og andre attachment-produkter til entreprenørmaskiner til brands over hele verden som Steelwrist, Hitachi, Volvo og Epiroc.

Skovlproducenten gør dette velvidende, at stålindustrien er en af de største kilder til udledning af kulstof og udgør 7 procent af kulstofemissioner globalt. Nu har Sjørring indgået et nyt partnerskab med stålproducenten SSAB for at minimere sin miljømæssige påvirkning og blive en del af overgangen til en fossilfri værdikæde.

- Hos Sjørring er vi bevidste om miljøpåvirkningen af vores produktionsprocesser og råvareforbrug. Derfor forsøger vi aktivt at mindske vores aftryk. Vores nye partnerskab med SSAB er et skridt på vejen, forklarer Klaus Kalstrup, administrerende direktør hos Sjørring, i en pressemeddelelse.

Det fossilfrie partnerskab mellem Sjørring og SSAB blev formaliseret ved underskrivelsen af en hensigtserklæring, hvori det er angivet, at Sjørring vil modtage leverancer af SSAB Fossil-free stål fra 2026.

Ud over det fossilfrie partnerskab med SSAB har Sjørring allerede forpligtet sig til at reducere sin CO2-udledning, da virksomheden tilsluttede sig non-profitinitiativet Science Based Targets initiative (SBTi) i 2022 med målet om at blive CO2-neutral i 2040.

Første Zero-skovl i produktion

Det nye partnerskab mellem Sjørring og SSAB drejer sig om SSAB Fossil-free stål, som er stål baseret på den nye Hybrit-teknologi med direkte reduktion af jernmalm ved brug af fossilfri hydrogen i stedet for fossile brændstoffer som koks og kul.

Som en fossilfri partner til SSAB vil Sjørring få adgang til SSAB fossilfrie stål fra 2026, men allerede nu anvender Sjørring en anden type emissionsfrit stål kaldet SSAB Zero, som er stål lavet af genanvendt stål og produceret med fossilfri elektricitet og biogas. Sjørring forventer at levere den første skovl fremstillet af SSAB Zero-stål i andet kvartal af 2024.

Presser på for grønnere standarder

SSAB har leveret Hardox højstyrkestål til Sjørring siden starten af 1980'erne. Derfor tøvede den svenske stålproducent ikke med at tilbyde Sjørring det fossilfri partnerskab:

- Det er vigtigt for os, at vores fossilfri-partnere deler vores værdier, da vi betragter etisk, social og miljømæssig ansvarlighed som væsentlige for vores aktiviteter. Sjørrings innovative og ansvarlige måde at drive forretning på gjorde dem til en oplagt partner, og vi er glade for at byde Sjørring velkommen til vores voksende fossilfri-familie og ser frem til at fortsætte vores mangeårige samarbejde, siger Jesper Ryhl, sales manager hos SSAB.

Det fossilfri-partnerskab sigter mod at transformere stålindustrien ved at støtte op om anvendelsen af fossilfrit stål med markant reduceret CO2-aftryk:

- Jeg er overbevist om, at fossilfrit stål vil blive den nye standard - det er bare et spørgsmål om tid, da markedet i stigende grad efterspørger bæredygtige løsninger. Derfor opfordrer vi producenter og forhandlere af entreprenørmaskiner og attachments til at forberede sig på en mere bæredygtig fremtid, især hvis de vil være first movers. Vi presser på for at opnå grønnere standarder i industrien. Det gælder både vores egne aktiviteter, vores leverandørers og også vores kunder, som jeg oplever, også kigger efter grønnere løsninger. Vi tror nemlig på, at minimering af udledningen af kulstof er helt afgørende for at mindske den negative påvirkning af miljøet, siger Andreas Kjær, head of sales & supply chain hos Sjørring.

Se nøgletal for:
Læs mere om: bæredygtighed
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078