23948sdkhjf

Klumme: Innovation og materialeviden samlet under ét

Dansk MaterialeNetværk – eller DMN i daglig tale - er en ny størrelse, som industrien i Danmark lige så godt kan vænne sig til i en fart.
Næsten to års forberedelse er gået med sammensmeltningen af de tre innovationsnetværk, Plastcenter Danmark, Stålcentrum og AluCluster til ét samlet innovationsnetværk. Der er kraftig dokumentation for, at industrien og erhvervslivet i Danmark har positivt udbytte af et tæt samarbejde med netop de nationale innovationsnetværk.

Netop derfor sker der i disse år en professionalisering af de danske klynger og netværk, således vi også herhjemme følger den europæiske udvikling.

Denne udvikling skal tages positivt, for der er i bund og grund tale om en styrkelse af den danske erhvervsfremme indsats. Det vil betyde mere koordinering imellem de forskellige instanser og skal føre til, at hver enkelt virksomhed føler, de får en mere konkret og målrettet rådgivning.

Netop det at engagere sig i netværk er endvidere noget, udenlandske virksomheder er bedre til end de danske – og de gør det, fordi de får noget ud af det! Denne udvikling i de danske netværk vil også betyde, at flere og flere virksomheder får en naturlig interesse i de enkelte fagnetværk.

Begrebet materialer fylder mere og mere, og vi glæder os til at skyde Dansk MaterialeNetværk i gang i dette efterår, byggende på vores kompetencer indenfor aluminium, kompositter, plast og stål – og også med plads til al den spændende materialeinnovation, der sker i krydsfelterne der imellem.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078