23948sdkhjf

Mærsk-institut udvider: - Det bliver et fantastisk sted

Syddansk Universitet åbnede i dag en stor bygning, hvor fremtidens robotter og droner skal udvikles

Tak var et gennemgående ord i dag, da Mærsk-Instituttet på Syddansk Universitet i Odense åbnede en ny, flot bygning, Mærsk 2.

Takken gik til A.P. Møller Fonden, repræsenteret ved Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, som har doneret 100 mio. kr. til byggeriet.

- Her kommer til at at arbejde 100 forskere og 500 studerende. En stor gruppe vil arbejde her i Dream Lab, hvor vi står. De vil konkurrere med hele verden om de bedste robotideer, sagde Henrik Bindslev, dekan ved Teknisk Fakultet.

Den ny bygning på 4.500 kvm har et stort åbent lokale i tre etager i midten. Det er her på gulvet, at forskere og studerende skal arbejde med deres ideer til robotter og droner. Uden om det store lokale ligger en lang række forskerkontorer og grupperum.

Skabe det vilde

Henrik Bindslev understregede vigtigheden af at arbejde også med de mere dristige robotideer.

- Vi skal også arbejde med de robotter, som vi ikke kan være sikre på kan fungere. Vi skal skabe det vilde, som ikke findes noget sted i verden i dag. Mærsk Instituttet er virkelig fantastisk. Tusind tak, sagde han.

Henrik Bindslev fortalte også, hvordan A.P. Møller Fonden for omkring 25 år siden donerede et stort beløb til Mærsk 1-bygningen, og hvordan det havde sparket gang i robotudviklingen på Fyn, hvor der i dag er 160 robotvirksomheder.

Bestyrelsesformand for Syddansk Universitet, Søren Klarskov Vilby, rettede også en varm tak til fonden for "den generøse støtte."

- Med indvielsen af bygningen i dag sikrer vi robotudviklingen på Fyn mange år fremover. Vi ser frem til at skrive de næste kapitaler, sagde han.

Start i 80'erne

75-årige Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, datter af Mærsk Mc-Kinney Møller, holdt smilende en tale for forsamlingen.

Hun huskede tilbage på dengang i 80'erne, hvor det daværende Lindøværft i Munkebo eksperimenterede med de første skære- og svejserobotter. Det var begyndelsen til det fynske og danske roboteventyr.

- Da vi i 1997 var med til at starte Mærsk Instituttet, var vi inspireret af Massachusetts Institute of Technology og af Churchill College. Vi ville undgå vandtætte siloer mellem universiteter og erhvervsliv. Det ville have glædet min far at stå her i dag, og det glæder os i fonden, sagde hun.

Derefter erklærede Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla og universitetets rektor Jens Ringsmose bygningen for åben.

Mange studerende havde tydeligvis allerede indtaget grupperummene og var i gang med at arbejde i den ny bygning.

Efter talerne var der mulighed for at se på en lang række robot- og droneprojekter, som foregår nu på Mærsk Instituttet.

Den ny bygning er på fire etager. Den har fået en forbindelses-glasgang over til Mærsk 1-bygningen, så man kan gå tørskoet mellem de to bygninger.

Bygningen er opført efter bæredygtighedscertificeringen DGNB's guldklasse.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078