23948sdkhjf

Siemens Gamesa satser på breakeven i 2026

De store underskud hos Siemens Gamesa er snart fortid. Det lovede Christian Bruch, president and CEO hos moderselskabet Siemens Energy, da de for nyligt afholdt kapitalmarkedsdag.

- Turnaround’en i Siemens Gamesa er fortsat vores højeste prioritet, og vi har nu en defineret vej og en handlingsplan til at nå breakeven for vindforretningen i regnskabsåret 2026 og vende tilbage til profitabilitet derefter, sagde Christian Bruch.

Siemens Gamesa har kæmpet med store omkostninger til reparation af defekte onshore-møller. I det nyligt offentliggjorte regnskab for fjerde kvartal af regnskabsåret 2022/2023 præsenterede man et underskud på hele 5 mia. kr.

Ved den lejlighed kunne man dog trøste investorerne med, at der ikke var dukket nye problemer op på møllerne, og det er baggrunden for, at man atter forventer at vende tilbage med sorte tal på bundlinjen.

Vindmølleproducentens handlingsplan er baseret på en forenkling af produktporteføljen, optimering af driften samt en styrkelse af processer og kontrol.

Inden for offshore-segmentet øger Siemens Gamesa samtidig produktionskapaciteten på eksisterende fabrikker for at imødekomme kundernes efterspørgsel og for at kunne levere på den aktuelle ordrebeholdning.

Se nøgletal for:
Læs mere om: vindmøller
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.751