23948sdkhjf

Dansk Metal: Ny udenrigspolitisk strategi slår to fluer med ét smæk

Regeringens nye udenrigspolitiske strategi understreger, at Danmarks sikkerhed og danske arbejdspladser går hånd i hånd. Hvis vi skal komme i mål med ambitionerne, er der dog behov for flere faglærte, lyder det fra Dansk Metal

Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen har for kort tid siden præsenteret Danmarks nye udenrigs- og sikkerhedspolitiske strategi.

Strategiens retning møder opbakning fra fagforeningen Dansk Metal, som organiserer omkring 100.000 medlemmer, lyder det i en pressemeddelelse fra Dansk Metal.

- Sikkerhed og arbejdspladser går i den grad hånd i hånd i disse år. Derfor er det godt, at den nye udenrigs- og sikkerhedspolitiske strategi slår to fluer med ét smæk: Strategien sætter dels fokus på at styrke Danmarks forsvar og sikkerhed, dels på at sikre gode danske arbejdspladser til vores medlemmer på eksportvirksomhederne. Der er ingen tvivl om, at erhvervspolitik og sikkerhedspolitik kommer til at hænge endnu tættere sammen fremover, lyder det fra Johan Moesgaard Andersen, EU-chef i Dansk Metal.

Strategien indeholder på den ene side både et mål om at styrke dansk forsvar og sikkerhed og på den anden side et mål om at udbygge de danske styrkepositioner, når det gælder for eksempel det grønne og teknologiske område.

Dansk Metal er helt enige i, at Danmark fortsat skal spille en aktiv rolle til gavn for både klima og danske arbejdspladser. Men her bør regeringen ifølge organisationen supplere de globale ambitioner med en national indsats for at sikre flere faglærte og styrke erhvervsuddannelserne

- Der skal turbo på den globale grønne omstilling, og vi er helt enige i regeringens prioritering af klimadiplomati. Danske virksomheder er et skridt foran deres globale konkurrenter og ligger afgjort i det grønne førerfelt. 

- Men hvis Danmark fortsat skal spille rollen som klimaleder, som vi gerne vil, så er der altså akut brug for nationale initiativer for at sikre flere faglærte til at bygge den grønne omstilling. Ellers risikerer vi at vores grønne ambitioner bare bliver varm luft, påpeger Johan Moesgaard Andersen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047